Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


Prancūzijos centrinis bankas nepritaria M. Le Pen idėjai grąžinti frankus
BNS
(Pixabay nuotr.).

Prancūzijos centrinio banko vadovas Francois Villeroy de Galhau pasisako prieš idėją, kad apyvartoje šalyje būtų dvi lygiagrečios valiutos – euras ir nacionalinė valiuta, nes tai, anot jo, pakirstų pasitikėjimą, pranešė vietos žiniasklaida.

Tokią idėją yra iškėlusi į Prancūzijos prezidento rinkimų antrąjį turą patekusi kraštutinių dešiniųjų lyderė Marine Le Pen. „Girdėjau apie planus įvesti dvi valiutas – sugrįžti prie vietos valiutos, kuri būtų naudojama lygiagrečiai su Europos valiuta. Turiu pasakyti, kad tokie pasiūlymai gali pakirsti pasitikėjimą“, – pareiškė centrinio banko vadovas pinigų politikai skirtoje konferencijoje.
„Girdėjau apie planus įvesti dvi valiutas – sugrįžti prie vietos valiutos, kuri būtų naudojama lygiagrečiai su Europos valiuta. Turiu pasakyti, kad tokie pasiūlymai gali pakirsti pasitikėjimą“
Jis pridūrė, kad Europos Centrinis Bankas (ECB) dėl Prancūzijoje vykstančių prezidento rinkimų nepakeitė savo turto pirkimo programos. Interviu „RMC Radio“ M. Le Pen pareiškė, kad tuo atveju, „jeigu Prancūzija sugrįš prie nacionalinės valiutos, tokį žingsnį galėtų žengti ir visos likusios euro zonos šalys“. „Tikiuosi, po metų prancūzai pereis prie frankų“, – pareiškė ji. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 05 05 12:12
Spausdinti