Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


Popiežiaus vizitui ruošiamasi jau seniai, biudžetas – „šimtai tūkstančių eurų“
BNS
Scanpix nuotr.

Popiežiaus Pranciškaus vizitui organizuoti lėšos yra numatytos šalies biudžete, tai „šimtai tūkstančių eurų“, sako premjeras Saulius Skvernelis.

Penktadienį atsakydamas žurnalistams į klausimą, kaip šalis rengiasi Šventojo Tėvo sutikimui, S. Skvernelis teigė, kad pasirengimo darbai pradėti pakankamai seniai.

„Mes tuos pasirengimo darbus vykdome pakankamai seniai, tai susiję su mūsų žmonių ir užsienio svečių saugumo ir komforto užtikrinimu. Valstybė pilnai pasiruošusi ir tam numatytos lėšos“, – sakė premjeras.

Klausiamas, kiek lėšų skirta popiežiaus vizitui surengti, S. Skvernelis atsakė, kad tikslią sumą bus galima įvardinti įvertinus vizito programą, bet sprendimus politikai padarė priimdami biudžetą.

„Aš pasakysiu tikslią sumą, kai įvertinsime programą, kadangi jau aiškios ir dienos ir pats vizito turinys, tada tie skaičiai bus patikslinti. Kalbėsime apie šimtus tūkstančių, čia ne vien apsauga, tai ir delegacijos (priėmimas – BNS), infrastruktūra, piliečiams sudarytos sąlygos “, – kalbėjo S. Skvernelis.

„Prisiminkime Jono Pauliaus antrojo vizitą, koks buvo mastas, koks buvo žmonių antplūdis, ir tuos procesus reikia suvaldyti“, – pridūrė premjeras.

Vatikanas penktadienį pranešė, kad popiežius Pranciškus su valstybiniu vizitu Lietuvoje viešės šių metų rugsėjo 22–23 dienomis.

Planuojamas Šventojo Tėvo susitikimas su prezidente Dalia Grybauskaite, tikinčiųjų bendruomene, jaunimu, neįgaliaisiais, nuo sovietinių represijų nukentėjusiais tremtiniais ir politiniais kaliniais bei Holokaustą išgyvenusiais žydų tautos atstovais, numatytas apsilankymas Aušros Vartuose, Genocido aukų muziejuje Vilniuje.

Kaip pranešė Prezidentūra, S. Daukanto aikštėje Vilniuje popiežius pasveikins šalies žmones, aukščiausius valstybės pareigūnus, užsienio diplomatus, akademinės, meno ir pilietinės visuomenės atstovus.

Sostinės Katedros aikštėje numatomas svečio susitikimas su jaunimu. Antrąją vizito dieną Kaune Šventasis Tėvas aukos šv. Mišias Lietuvos žmonėms.

Rugsėjo 24 dieną popiežius lankysis Latvijoje – Rygoje ir Agluonoje, rugsėjo 25 dieną – Estijoje, Taline. Popiežius Pranciškus bus antrasis Šventasis Tėvas, viešėjęs Lietuvoje. Popiežius Jonas Paulius II Lietuvoje lankėsi 1993 metų rugsėjo 4–8 dienomis.

2018 03 09 17:32
Spausdinti