Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


Politiniai mainai: lengvata šildymui bus pratęsta
BNS
Nedaug priežasčių šypsptis. (BNS nuotr.).

Norėdama gauti reikalingus konservatorių balsus urėdijų reformai palaikyti, Vyriausybė nutarė grąžinti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą šildymui. Tiesa, ji bus mažesnė nei anksčiau, pareiškė ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

„Sutarta, kad bus Vyriausybės teikimui pritarta dėl lengvatos šildymui įvedimui. Iki spalio 1 dienos mes esame įsipareigoję pateikti ir priimti reikalingus įstatymus, nuo kada ji (lengvata - BNS) įsigalios spręs įstatymas“, – antradienį Seime žurnalistams pareiškė premjeras. Jis taip pat pranešė, kad lengvatos tarifas bus kitas, o ne 9 procentai. „Nustatysime greičiausia kitokius tarifus“, – sakė S.Skvernelis ir patikino, kad su Europos Komisija dėl to jau deramasi.
„Nustatysime greičiausia kitokius tarifus“, – sakė S.Skvernelis ir patikino, kad su Europos Komisija dėl to jau deramasi.
Apie tai, kad kai kurie „valstiečių“ ir socialdemokratų frakcijų nariai siūlo šildymą apmokestinti didesniu nei iki gegužės pabaigos galiojusiu 9 proc., o, pavyzdžiui, 12 ar 15 proc. PVM tarifu, BNS rašė birželio pradžioje. Tada teigta, kad tokiu atveju ir į biudžetą iš PVM  įplauktų šiek tiek papildomų pajamų, ir sumažėtų gyventojų išlaidos šildymui. Dabar 9 proc. PVM tarifas taikomas knygoms ir neperiodiniams informaciniams leidiniams, viešbučiams, laikraščiams, žurnalams ir kitiems periodiniams leidiniams, keleivių vežimui, o 5 proc. – tik kompensuojamiems vaistams ir nekompensuojamiesiems, kainuojantiems daugiau negu 300 eurų. Šildymui  nuo birželio taikomas įprastas 21 proc. PVM tarifas. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama. 
2017 07 11 13:33
Spausdinti