Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


Politikos feniksas V.Uspaskichas kurs naują judėjimą
BNS
(BNS nuotr.).

Europarlamentaras, Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas ruošiasi kurti naują asociaciją. Jis planuoja, kad ji galėtų vadintis „Už vieningą ir sveiką Europą“ ir teigia, kad tai nebus politinė organizacija.

„Pasiūliau kurti asociaciją. (...) Braška ta Europa, tai mes norime būti vieni iš pirmų, kad tai būtų už vieningą Europą, už vieningą ir sveiką Europą, nes sveika yra ne tik nešiukšlinti, bet ir sveiką mąstymą, ekologišką mastymą“, – po šeštadienį vykusio susitikimo žurnalistams sakė jis. Į šį susitikimą atvyko apie 250 žmonių, dauguma iš jų – Darbo partijos nariai. Susitikime taip pat kalbėta apie tai, kaip reikėtų keisti Darbo partijos statutą, kad V.Uspaskichas vėl galėtų dalyvauti jos renginiuose. Renginyje taip pat kalbėta apie galimybę keisti partijos pirmininkę Živilę Pinskuvienę. „Žmonės atvažiavo nemažai čia iš partijos. Aš pasakiau, ar jus tenkina šita situacija dabartinė? Netenkina. Ar jūs norite eiti į priekį? Taip, norime. Ar jūs matote, kad yra galimybė su šita pirmininke eiti į priekį? Ne, nematome. Tai keiskite“, – pokalbį, vykusį už uždarų durų, perpasakojo V.Uspaskichas. Jis teigė, kad dalis „darbiečių“ pasigedo jo partijos renginiuose ir tik tuomet sužinojo apie tai, kad jis juose dalyvauti negali pagal neseniai pakeistą statutą.
Renginyje taip pat kalbėta apie galimybę keisti partijos pirmininkę Živilę Pinskuvienę.
„Aš pats nesiruošiu eiti į partiją, bet visuomeninės organizacijos tam ir kuriasi, kad gvildenant, kuriant, kultivuojant savo idėjas, atiduoti jas į politikų rankas“, – kalbėjo V.Uspaskichas. Pasak buvusio „darbiečių“ lyderio, naujasis judėjimas būtų vertybinio pagrindo, į jį būtų kviečiami įvairių partijų nariai. „Gali ateiti ir konservatoriai, ir socdemai, jeigu jiems tinka tos vertybės. Tai yra labai svarbu“, – pabrėžė jis. V.Uspaskichas teigė, kad kaip šio judėjimo atstovai nariai nedalyvautų rinkimuose, tačiau jų galimybė dalyvauti juose su kitomis politinėmis jėgomis nebūtų ribojama. Šeštadienį vykusiame susitikime dalyvavo buvęs šios partijos pirmininkas, europarlamentaras Valentinas Mazuronis. Jis sakė svarstysiąs V.Uspaskicho išsakytas mintis ir galvosiąs, ar prie judėjimo jungtis. Susitikime taip pat dalyvavo buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys, kuriam patikėta organizuoti asociacijos steigimą. V.Uspaskichas Darbo partiją įkūrė 2003 metais ir iki 2013 metų buvo jos pirmininkas. 2008-2009 metais jis buvo Seimo nariu, opozicinės Darbo partijos frakcijos pirmininku. 2009 metų birželį politikas išrinktas į Europos Parlamentą. Seimo nariu V.Uspaskichas dar kartą buvo išrinktas 2012 metais ir tapo valdančiosios Darbo partijos frakcijos seniūnu. 2014 metais jis vėl tapo Europos Parlamento nariu, kuriuo yra iki šiol. 2015 metais politikas tapo Darbo partijos garbės pirmininku. 2015 metų pabaigoje jis pranešė pasitraukiantis iš šios partijos. Darbo partijos pirmininke išrinkus dabar jai vadovaujančią Živilę Pinskuvienę, V.Uspaskichui garbės pirmininko vardas panaikintas, o naujoji partijos vadovė ne kartą sakė su partijos įkūrėju nebendraujanti. V.Uspaskichas buvo pripažintas kaltu Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje, jam paskirta piniginė bauda. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 04 29 23:46
Spausdinti