Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


Po kovą įvesto bevizio režimo su ES namo laiku negrįžo 3 tūkst. gruzinų
BNS
(Reuters nuotr.).

Apie 3 tūkst. Gruzijos piliečių galimai pažeidė bevizio režimo su Europos Sąjunga taisykles – tiek gruzinų viršijo 90 dienų ribą ir namo nebegrįžo. Tiesa, Gruzijos vidaus reikalų viceministras Šalva Chuciišvilis rado galimą paaiškinimą dėl kai kurių iš jų.

„Iš 55 tūkst. Gruzijos piliečių maždaug 3 tūkst. nustatytu laiku negrįžo. Beje, tai nereiškia, kad šitie piliečiai vienareikšmiškai pažeidė bevizį režimą su Europos Sąjunga. Jie galėjo išvykti į tokias šalis kaip Ukraina, Turkija ir Baltarusija, su kuriomis Gruzija taip pat turi bevizį režimą. Gruzijos vidaus reikalų ministerija jau identifikavo šiuos piliečius“, – pirmadienį žurnalistams sakė Š.Chuciišvilis.
Nepaisydami Gruzijos pasieniečių perspėjimų dėl tapatybės dokumentų problemų, 160 piliečių vis tiek išskrido į Europos šalis, bet iš Europos oro uostų po pasų kontrolės buvo sugrąžinti į tėvynę.
Jis taip pat pranešė, kad, nepaisydami Gruzijos pasieniečių perspėjimų dėl tapatybės dokumentų problemų, 160 piliečių vis tiek išskrido į Europos šalis, bet iš Europos oro uostų po pasų kontrolės buvo sugrąžinti į tėvynę. Bevizis režimas Europos Sąjungos Šengeno zonoje Gruzijai buvo įvestas kovo 28 dieną. Gruzijos piliečiai Šengeno zonos šalyse be vizos gali būti 90 dienų. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 07 24 19:20
Spausdinti