Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


ŽINOMUMAS
Pirmasis mėnuo: žiniasklaidos dėmesio centre – A. Dulkys, mažiausiai matomas D. Kreivys
BNS
Olga Posaškova

Per pirmąjį Vyriausybės darbo mėnesį daugiausia žiniasklaidos dėmesio sulaukė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, mažiausiai – energetikos ministras Dainius Kreivys.

Tai rodo statistika, kurią naujienų agentūra BNS gavo iš Lietuvos žiniasklaidos stebėsenos ir tyrimų bendrovės „Mediaskopas“.

Premjerės Ingridos Šimonytės vadovaujama Vyriausybė prisiekė gruodžio 11 dieną.

Nuo tos dienos iki ketvirtadienio vidurdienio ministras A. Dulkys žiniasklaidoje paminėtas daugiau kaip penkiuose tūkstančiuose pranešimų.

Antrojoje vietoje atsidūrusi vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sulaukė triskart mažiau dėmesio.

Į pirmąjį penketuką taip pat pateko užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, ekonomikos ministrė Aušrinė Armonaitė ir aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Mažiausiai žiniasklaidos dėmesio kol kas sulaukia energetikos ministras Dainius Kreivys, žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas ir kultūros ministras Simonas Kairys. 

Tyrimo metu vertinti tik ministrai, premjerė nebuvo įtraukta.

„Mediaskopo“ duomenų sprendimų ir analizės vadovė Vilūnė Kairienė BNS sakė, kad žiniasklaidoje šiuo laikotarpiu visiškai dominavo koronaviruso tema, todėl po didinamuoju stiklu buvo ministrai, tiesiogiai susiję su pandemijos valdymu. 

Tyrimo metu analizuota 850 Lietuvos žiniasklaidos šaltinių – nacionalinė ir regioninė spauda, interneto bei naujienų agentūrų pranešimai, radijo ir TV žinių bei publicistinės laidos.

Paminėjimų skaičius žiniasklaidos pranešimuose nuo gruodžio 11 iki sausio 14 dienos:

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 01 15 10:21
Spausdinti