Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


SOCIALDEMOKRATAI
Pavėluota atsakomybė: G. Paluckas atsistatydina iš LSDP pirmininko pareigų dėl prastų Seimo rinkimų rezultatų
BNS
Fotobankas.
G. Paluckas palieka LSDP pirmininko postą.

Seimo narys Gintautas Paluckas atsistatydina iš Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko pareigų.

Tai BNS patvirtino partijos atstovas spaudai Justinas Argustas. Apie savo sprendimą G. Paluckas penktadienį informavo LSDP tarybą.

Tokį žingsnį jis nusprendė žengti sulaukęs tarybos Seimo rinkimų rezultatų vertinimo. Taryba rinkimų rezultatus įvertino kaip blogus.

„Dėkoju už rinkimų rezultatų įvertinimą. Prisiimu visą atsakomybę dėl pasiektų rezultatų ir susiklosčiusios padėties. Siekdamas užkirsti kelią tolesniam partijos reputacijos visuomenės akyse menkinimui, priėmiau sprendimą atsistatydinti iš partijos pirmininko pareigų“, – kreipimesi į LSDP tarybos narius rašo G. Paluckas.

Jis tvirtino, kad tapęs LSDP vadovu siekė partijos atsinaujinimo, kad tai būtų moderni, skaidri ir stipri kairioji politinė jėga. „Esu dėkingas komandai ir visiems partiečiams, mane rėmusiems ir mane kritikavusiems. Kartu mes labai svarbi jėga. Nuoširdžiai linkiu socialdemokratams įveikti iššūkius, atsigauti, sustiprėti ir susitelkti kairiosios darbotvarkės įgyvendinimui“, – sakė jis.

Pernai spalį Seimo rinkimuose socialdemokratai liko ketvirti, surinkę 9,25 proc. rinkėjų balsų. Jie laimėjo aštuonis mandatus daugiamandėje apygardoje ir dar penkis vienmandatėse apygardose.

G. Paluckas Lietuvos socialdemokratų partijai vadovauja nuo 2017-ųjų gegužės.

Socialdemokratų partija yra didžiausia Lietuvoje, ji turi 16,7 tūkst. narių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 01 22 18:06
Spausdinti