Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


REITINGAI
Partijų reitinguose pirmi konservatoriai, antri valstiečiai
BNS
Alfa.lt

Populiariausia partija Lietuvoje išlieka Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, antroje vietoje įsitvirtinusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, rodo pirmadienį paskelbti apklausos rezultatai.

Delfi.lt užsakymu „Spinter tyrimų“ atliktos apklausos metu už konservatorius vasarį žadėjo balsuoti 17,8 proc. apklaustųjų, už valstiečius – 12,7 proc.

Palyginti su mėnesiu anksčiau, konservatorių reitingas kiek smuko, o valstiečių paaugo, bet šie pokyčiai yra paklaidos ribose.

Trečioji vietoje yra Liberalų sąjūdis su 8,8 proc., ketvirta – Laisvės partija su 8,2 proc., penkti – socialdemokratai su 4,5 proc.

Apklausos dalyvių taip pat buvo klausta, kuris politikas ar visuomenės veikėjas jų nuomone geriausiai tiktų užimti ministro pirmininko pareigas.

Šioje apklausoje suprastėjo premjerės Ingridos Šimonytės vertinimas – vasarį ją pasirinko 29,8 procentai apklaustųjų, sausio mėnesį šis rezultatas buvo  34,2 procento. Antroje lentelės vietoje – buvęs Vyriausybės vadovas Saulius Skvernelis. Kaip geriausią kandidatą į šį postą jį pasirinko 11,2 procentai respondentų. Sausį šis rezultatas buvo prastesnis – geriausiu kandidatu jį įvardijo 7,6 procentai apklaustųjų.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ 2021 m. vasario 17–26 d. naujienų portalo Delfi užsakymu apklauso 1014 respondentų. Pusė iš jų apklausta telefonu, pusė – internetu. Tyrimo rezultatų paklaida – 3,1 proc.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 03 15 12:26
Spausdinti