Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


P. Porošenka: bevizis režimas su ES galutinai „įformino skyrybas“ su Rusija
BNS
(Reuters nuotr.).

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pareiškė, kad jo šalis, užsitikrinusi bevizį režimą su Europos Sąjunga, galutinai atsitraukia nuo Rusijos ir grįžta namo į Europą.

„Sakyčiau, kad šiandien Ukraina galutinai įformino savo skyrybas su Rusijos imperija, ir būtent taip, filosofiškai, privalome tai suprasti“, – ketvirtadienio vakarą televizijai „1+1“ sakė šalies vadovas. Anot jo, nuo šiol veiks trys laisvės: prekių, kapitalo ir žmonių judėjimo. „Kalbama ne tik apie sienos kirtimą be vizos; kalbama apie Ukrainos sugrįžimą į istorinę vietą tarp Europos šalių“, – pridūrė P.Porošenka.
„Kalbama ne tik apie sienos kirtimą be vizos; kalbama apie Ukrainos sugrįžimą į istorinę vietą tarp Europos šalių“, – pridūrė P.Porošenka.
Jis pažymėjo, kad šalies viduje būta kliūčių, o kai kurie proeuropietiškų pažiūrų žmonės netgi viešai kreipėsi į Europos Komisijos ir ES vadovybę, ragindami neduoti Ukrainai bevizio režimo. Be to, pasak P.Porošenkos, kliūčių taip pat buvo ir iš išorės. Jo teigimu, buvo bandoma sutelkti antieuropietiškas jėgas ES viduje, kad Ukraina negautų bevizio režimo. Be kita ko Ukrainos lyderis pranešė, kad ES suteikus ukrainiečiams bevizį režimą, kelios dešimtys Lotynų Amerikos ir Azijos šalių padarys tą patį. „Dar viena gera žinia – daugiau kaip 35 Lotynų Amerikos ir Azijos šalių, turinčių su ES susitarimą dėl bevizio režimo, suteiks ukrainiečiams teisę be vizų keliauti po Lotynų Ameriką ir Aziją“, – sakė P.Porošenka. Jis taip pat priminė, kad Ukrainos piliečiai turės teisę be vizų vykti į Norvegiją, Šveicariją ir Lichtenšteiną. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 05 12 13:42
Spausdinti