Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


Nuo šio mėnesio galima atidžiau tikrinti vaistines
BNS
(Pixabay nuotr.).

Slaptieji pirkėjai – įmonės paslaugas vertinantys anoniminiai ekspertai – nuo lapkričio mėnesio galės vertinti ir  vaistines.

Kaip šią savaitę paskelbė Sveikatos apsaugos ministerija, svarbiausias tokių pirkėjų tikslas yra stebėti, ar vaistinėse pacientams vaistai parduodami lankantis nustatytų reikalavimų, pavyzdžiui, ar žmonėms sudaromos galimybės rinktis pigesnius vaistus. Sveikatos apsaugos viceministrės Kristinos Garuolienės teigimu, kontrolinius pirkimus atliksiantys ekspertai įvertins ne tik aptarnavimo kokybę, bet ir tikrins, ar vaistininkas atliko savo pareigą pasiūlyti pigesnius vaistus, sąžiningai patikrino vaistų receptus bei suteikė kitą aktualią informaciją pacientui, ar užsakomi vaistinėje nesantys vaistai. „Tokio sprendimo reikėjo jau seniai, juk kitose verslo įmonėse „slapti pirkėjai“ jų veiklą vertina jau daugelį metų. Ši praktika tikrai pasiteisina – tikslas nėra tik nustatyti pažeidimus, bet ir tobulinti vaistinių veiklą, mažinti vaistų kainas, sudaryti žmonėms galimybę įsigyti pigesnius vaistus ir padėti jiems sutaupyti. Tad norint tinkamai įvertinti vaistinių veiklą, būtini pokyčiai“, – sako K. Garuolienė.
Viceministrės teigimu, iki šiol atlikti kontrolinių pirkimų vaistinėse neleido galiojantys teisės aktai, kurie nurodė, jog prieš neplaninį vaistinės patikrinimą apie tai turi būti pranešta iš anksto.
Viceministrės teigimu, iki šiol atlikti kontrolinių pirkimų vaistinėse neleido galiojantys teisės aktai, kurie nurodė, jog prieš neplaninį vaistinės patikrinimą apie tai turi būti pranešta iš anksto. Pasak pranešimo, pastaruoju metu ministerija sulaukė itin daug žmonių klausimų, kodėl perkant vienus ar kitus vaistus vaistininkai pradėjo prašyti receptų, nors iki šiol ne visada to reikėjo. Ministerija neabejoja, kad tai susiję su įsigaliojusia naujove, leidžiančia vykdyti kontrolinius pirkimus. Tokius pirkimus atlikti galės ne tik geros vaistinių praktikos inspektoriai, bet ir kiti Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos darbuotojai, įgalioti vykdyti priežiūrą. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 11 11 16:58
Spausdinti