Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


Nuo pernai gruodžio valstybės tarnautojų skaičius sumažėjo 500 žmonių
BNS
(BNS nuotr.).

Nuo Vyriausybės darbo pradžios Lietuvoje sumažėjo valstybės tarnautojų – institucijose ir įstaigose dirba 521 darbuotojais mažiau.

Vyriausybės kanceliarijos BNS pateiktais duomenimis, šių metų gegužę Lietuvoje dirbo 50 tūkst. 388 valstybės tarnautojai. Pernai gruodį valstybės institucijose ir įstaigose dirbo 50 tūkst. 909 žmonės. Gruodžio viduryje pradėjusios dirbti Vyriausybės kanclerė Milda Dargužaitė BNS sakė, kad valstybės tarnautojų skaičiaus sumažėjimas daugiausiai susijęs su sprendimu neįdarbinti naujų žmonių.
Vyriausybės kanclerė Milda Dargužaitė BNS sakė, kad valstybės tarnautojų skaičiaus sumažėjimas daugiausiai susijęs su sprendimu neįdarbinti naujų žmonių.
„Mes pačioje pradžioje sustabdėme bet kokių darbuotojų įdarbinimą. Todėl jeigu žmonės paliko valstybės tarnybą ar savo noru, ar dėl pensinio amžiaus, ar dėl pažeidimų, įstaigos negalėjo vėl užpildyti tų etatų. Mes nenorime didinti valstybinio sektoriaus ir pirmiausia tai darome išeinančių darbuotojų sąskaita“, – teigė kanclerė. Ministro pirmininko atstovas Tomas Beržinskas BNS sakė, kad praėjus keliems mėnesiams nuo Vyriausybės darbo pradžios ir pradėjus ruoštis viešojo sektoriaus pertvarkai, tam tikrais atvejais institucijoms buvo leidžiama su kanceliarijos žinia priimti naujus darbuotojus, tačiau tik tuos, kurie reikalingi reformos įgyvendinimui. Jis pridūrė, kad pagal poreikį Vyriausybės kanceliarijoje bei kitose institucijose buvo įdarbinti ir kiti žmonės būtinų funkcijų vykdymui, tačiau principinės nuostatos nedidinti biurokratinio aparato laikomasi. Pasak M.Dargužaitės, nuo pernai gruodžio Vyriausybės kanceliarijos aparatas sumažėjo 25 žmonėmis, visose ministerijose liko 54 darbuotojais mažiau, Vyriausybei atskaitingose įstaigose dirba 51 valstybės tarnautoju mažiau. Vykstant pertvarkai Vyriausybės kanceliarijoje žadama iš viso atleisti apie 40 valstybės tarnautojų. Naujoji Vyriausybė žada reformuoti viešąjį sektorių ir atsisakyti perteklinių darbuotojų, tačiau konkrečių planų kol kas neatskleidžia. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 05 17 15:21
Spausdinti