Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


KELIONĖS
Nebebus vykdoma sienų kontrolė oro ir jūsų uostuose
BNS
Fotobankas

Pirmadienį baigiama vykdyti pandemijos metu dėl COVID-19 suvaldymo įvesta atvykstančių į Lietuvą kontrolė jūrų ir oro uostuose, pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Pasak ministerijos, kaip ir iki šiol, keliaujant iš paveiktų šalių bus būtina teikti duomenis, tačiau anketų pildymai nebebus organizuojami uostuose – tai daryti reikės internetu prieš atvykstant.

Atvykimo vietoje Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistui reikės pateikti registracijos patvirtinimą (QR kodą) arba atspausdintą užpildytą anketą.

„Nepaisant to, kad Valstybės sienos pareigūnai nutraukia patikras ir atvykstančiųjų asmens tapatybės dokumentai nuo šiandienos 18 val. nebebus tikrinami, mes ir toliau sieksime kuo didesnio atvykstančiųjų ir išvykstančiųjų asmenų informavimo dėl izoliavimosi atvykus iš paveiktų valstybių“, – pranešime sako vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė. 

Migracijos kontrolė ir toliau bus tęsiama – NVSC bei policijos pareigūnai ir toliau tikrins, ar izoliacijos tvarkos yra laikomasi: centras, pasak VRM, yra skyręs kiekvienam pasienio punktui budintį darbuotoją, kuris konsultuoja ir konsultuos atvykstančius iškilus rūpimiems klausimams. 

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, rugsėjo 6-13 dienomis 43 asmenims buvo pradėtos administracinio nusižengimo teisenos dėl užkrečiamų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pažeidimų. Rugpjūčio 30-rugsėjo 6 dienomis – 52 teisenos.

Vidaus sienos kontrolė bus vykdoma iki pirmadienio 18 valandos. 

A. Veryga: sutikimo dėl saviizoliacijos nebereikės, pakaks telefoninio skambučio

Gyventojų, kontaktavusių su sergančiaisiais koronavirusu, sutikimo dėl saviizoliacijos nuo šiol nebereikės, specialistai apie privalomas priemones informuos telefonu, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Nuo šiol, jei žmogus turėjo sąlytį su sergančiuoju šia infekcija, apie tai, kad jam taikoma privaloma izoliacija, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai žmogų galės informuoti ir telefonu, tai reiškia, kad nebus privaloma žmogui pasirašyti sutikimo dėl izoliacijos“, – pirmadienį per spaudos konferenciją Vilniuje pranešė ministras.

Anot jo, keliama viena sąlyga – kad specialistams apie privalomą izoliaciją informuojant gyventojus, telefoninis pokalbis būtų įrašomas.

Nuo pirmadienio, anot A. Verygos, taip pat leista privalomai izoliuotiems asmenims be atskiro Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) leidimo vykti į mobiliuosius koronaviruso patikros punktus, jei jie yra iš anksto užsiregistravę.

Jis taip pat informavo, kad 13 savivaldybių yra peržengusios aukštos rizikos rodiklį, nors jis ir padidintas nuo 16 iki 25 atvejų 100 tūkstančių gyventojų. Jose bus vykdomi intensyvesni koronaviruso tyrimai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 09 14 13:58
Spausdinti