Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


VIEŠŲJŲ PIRKIMŲ TARNYBA
Nauju VPT vadovu S. Skvernelis siūlo paskirti D. Vedricką
BNS
Mano Vyriausybė
Darius Vedrickas.

Premjeras Saulius Skvernelis penktadienį pateikė Centrinės perkančiosios organizacijos (CPO) direktoriaus Dariaus Vedricko kandidatūrą į Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) vadovo postą.

Vyriausybė pranešė, kad S. Skvernelis penktadienį susitiko su D. Vedricku, anot Vyriausybės, tai – Prezidentūros pasiūlytas kandidatas.

„Iš VPT vadovo tikiuosi naujo požiūrio, absoliutaus skaidrumo, profesionalumo ir visiško atribojimo nuo politinės ar bet kurios kitos įtakos“, – pranešime teigė S. Skvernelis.

„Manau, jog naujasis vadovas, visų pirma, skirs didelį dėmesį perkančiųjų organizacijų konsultavimui ir švietimui. VPT turėtų kur kas daugiau orientuotis į patariamąją bei prevencinę veiklą ir iš baudžiančiosios institucijos tapti atvira visų procesuose dalyvaujančių subjektų partnere“, – sakė jis.

Prezidento Gitano Nausėdos atstovas spaudai Antanas Bubnelis informavo BNS, kad šalies vadovas sprendimą dėl D. Vedricko priims kitą savaitę.

„Prezidento nuomone, D. Vedrickas yra savo srities profesionalas. Prezidentas kitos savaitės pradžioje ketina susitikti su šiuo kandidatu ir po šio susitikimo priims sprendimą dėl jo skyrimo“, – teigė šalies vadovo atstovas.

D. Vedrickas BNS teigė, kad svarbiausi iššūkiai VPT vadovo poste būtų kompetencijų ugdymas, procesų standartizavimas ir skaitmenizavimas.

36 metų D. Vedrickas CPO vadovauja nuo 2017 metų gegužės, anksčiau dirbo Ūkio ministerijoje viešųjų pirkimų politikos formavimo srityje, Vidaus reikalų ministerijoje.

Mykolo Romerio universitete jis baigęs viešojo administravimo bakalaurą, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute įgijęs viešojo administravimo magistrą.

Prezidentas Gitanas Nausėda ir premjeras S. Skvernelis trečiadienį teigė, kad VPT vadovas gali būti paskirtas dar einant pareigas šios kadencijos Vyriausybei.

VPT nuolatinio vadovo neturi metus laiko – nuo praėjusių metų spalio, kai iš šių pareigų pasitraukė Diana Vilytė. Tarnybai laikinai vadovauja direktoriaus pavaduotoja Jovita Petkuvienė.

Pagal įstatymą, VPT vadovą ketverių metų kadencijai skiria šalies prezidentas premjero teikimu. 

Naują centro dešinės koaliciją formuojančios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderiai Ingrida Šimonytė ir Gabrielius Landsbergis šią savaitę paragino kadenciją baigiančius valdančiuosius susilaikyti nuo naujų paskyrimų ir įdarbinimų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 10 30 11:34
Spausdinti