Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


N.Mačiulis NT rinkoje nemato priežasčių griežtinti skolinimą
BNS
(BNS nuotr.).
Banko „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis teigia, kad šalies nekilnojamojo turto rinkoje perkaitimo požymių nematyti, todėl Lietuvos bankas neturi pagrindo griežtinti skolinimą. „Šiuo metu būsto įperkamumas yra rekordinėse aukštumose ir, priešingai nei 2006 ar 2007 metais, mes nematome ženklų, kad būsto rinka būtų perkaitusi. Tuo pačiu metu mes šiemet matome, kad sandorių skaičius didžiuosiuose šalies miestuose yra sumažėjęs, kainų augimas lėtėja. Pavyzdžiui, kainų augimas Vilniuje ir Klaipėdoje yra mažesnis nei atlyginimų augimas. Tai yra labai aiškus indikatorius, kad tai nėra perkaitimas, nes kainos neauga sparčiau nei didėja gyventojų pajamos“, - antradienį spaudos konferencijoje sakė N.Mačiulis. Taigi, jo nuomone, Lietuvos bankas neturės pagrindo rudenį griežtinti skolinimąsi.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas birželį teigė, kad šalies NT rinkai ir bankų kreditavimui toliau augant, rizika šalies finansų stabilumui artimiausiu metu gali didėti.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas birželį teigė, kad šalies NT rinkai ir bankų kreditavimui toliau augant, rizika šalies finansų stabilumui artimiausiu metu gali didėti. Centrinis bankas rudenį ketina įvertinti padėtį ir paskelbti visuomenei, kokių veiksmų imsis, jei reikės.  
2017 08 29 15:18
Spausdinti