Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


DISKUSIJŲ CIKLAS „GEROVĖS VALSTYBĖ: KAS? KADA? KAIP? KODĖL?“
Mokymasis visą gyvenimą būtinas socialinei atskirčiai mažinti
IQ

Sparčiai keičiantis verslo modeliams, vykstant ekonomikos ir pramonės skaitmenizavimui bei robotizacijai daugelis į prastų darbo vietų tampa nereikalingos.

Kaip žmonėms kuo ilgiau išsilaikyti darbo rinkoje ir pereiti į didesnę pridėtinę vertę kuriančius sektorius yra klausimai? Kaip veikia perkvalifikavimo sistemas Lietuvoje? Kokia Šiaurės Europos šalių patirtis.

Apie tai žurnalo IQ ir Šiaurės ministrų tarybos biuro Lietuvoje rengiamame diskusijų cikle „Gerovės valstybė: Kas? Kada? Kaip? Kodėl?“ diskutavo Lietuvos, Danijos ir Suomijos ekspertai. Pirmojoje diskusijoje „Mokymasis visą gyvenimą Lietuvoje: kur esame ir kur norime būti?“ dalyvavo Agnė Kudarauskienė, Švietimo, mokslo ir sporto viceministrė ir Kotryna Tamoševičienė, Lietuvos banko Ekonomikos departamento direktorė.

Antrame pokalbyje „Mokymasis visą gyvenimą: Suomijos ir Danijos atvejai“ dalyvavo Lauri Tuomi, „Finnish Lifelong Learning Foundation“ (Suomija) ir Antra Carslen, „Nordic Network for Adult Learning“ (Danija) koordinavimo vadovė.

VIDEO:791

2021 03 29 06:50
Spausdinti