Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


ŠVIETIMAS
Ministerija pasirašys atnaujintą švietimo šakos sutartį – joje numatytas ir atlyginimų kėlimas
BNS
Unsplash
Mokykla.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė pirmadienį pasirašys atnaujintą Lietuvos švietimo ir mokslo šakos kolektyvinę sutartį, kurioje numatyta kelti švietimo darbuotojų atlyginimus.

Kaip pranešė ministerija, sutartam mokytojų, kitų pedagogų mokslininkų, dėstytojų, neakademinių darbuotojų atlyginimų didinimui 2022 metais numatyta 12,49 proc. daugiau lėšų, arba 158,5 mln. eurų.

Sutartį pasirašys Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga, Švietimo ir mokslo profesinė sąjunga „Solidarumas“, Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimas ir Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“.

Joje taip pat sutarta skirti dvi papildomas apmokamas dienas darbuotojų sveikatai gerinti, numatyta, kad įstaigos darbo apmokėjimo sistema turi būti derinama su profsąjungomis, apibrėžta, kokiomis aplinkybėmis gali būti mažinama darbuotojo darbo laiko norma.

Anot pranešimo, numatyta, kad be objektyvių priežasčių kiekvienais mokslo metais mokytojams ar kitiems pedagogams nebūtų mažinama etato dalis, nes tai viena iš priežasčių, dėl ko kasmet mažėja dalies mokytojų atlyginimai.

Kolektyvinės sutarties nepasirašanti daugiausiai mokytojus vienijanti Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga su ministerija derasi atskirai, nurodė sąjungos vadovas Andrius Navickas.

Pasak A. Navicko, jo vadovaujama profesinė sąjunga iš derybų dėl kolektyvinės sutarties pasitraukė dar 2016 metais, nepritardama mokytojų etatinio darbo apmokėjimo įvedimui.

„Taip jau atsitiko, kad mes nepritarėm anksčiau, kai sutartis buvo sudaryta, prie ankstesnės Vyriausybės, ir mes deramės atskirai, derybos tebevyksta. Dėl tų pokyčių, kuriuos pasiūlė ministerija, mes dar tariamės su mokytojais. Ar mes pasirašysim atskirą sutartį, pamatysime kiek vėliau“, – BNS sakė A. Navickas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 11 08 10:15
Spausdinti