Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


LGBT
Minint Tarptautinę kovos su homofobija dieną I. Šimonytė kviečia branginti kiekvieno piliečio laisves ir būti tolerantiškus
BNS
Fotobankas

Pirmadienį minint Tarptautinę kovos su homofobija, transfobija ir bifobija dieną, premjerė Ingrida Šimonytė kviečia branginti kiekvieno piliečio laisves, būti tolerantiškus ir puoselėti pilietinės visuomenės vertybes.

„Šiandien minime Tarptautinę kovos su homofobija, transfobija ir bifobija dieną. Jaučiu pareigą kreiptis į jus ir paprašyti prisiminti, kad laisvė buvo iškovota kiekvienam iš mūsų, nepriklausomai nuo tautybės, rasės ar lytinės orientacijos. Kiekvieno laisvė baigiasi ten, kur prasideda kito asmens laisvė, bet nė vieno žmogaus teisių negali sumažinti pagarba kito žmogaus teisėms, net jeigu tas kitas žmogus yra kitoks nei tu pats“, – Vyriausybės pranešime teigė I. Šimonytė.

„Bandymas apsimesti, kad kitokių žmonių nesama, siūlymas jiems būti kaži kokioje „savo vietoje“ ir reikalavimas, kad kiti atitiktų tam tikrą išankstinį „teisingą“ vaizdinį, nėra laisvo žmogaus požymis. Laisvas žmogus nebijo kito vien dėl to, kad jis kitoks. Laisvas žmogus žino, kad jo likimas pirmiausia priklauso nuo jo paties pasirinkimų. Esame skirtingi, o kartu unikalūs, gebantys vienas kitą praturtinti“, – sakė ji.

Ji taip pat pabrėžė, kad kiekvienas žmogus „nusipelno pagarbos ir nelikti užribyje“.

Anot premjerės, istorija teikia daugybę pamokų, kai pradėjusios flirtuoti su segregacija ir fobijomis visuomenės nebežinojo, kaip sustoti, ir už tai sumokėjo žiaurią kainą – žmonių gyvybėmis.

Dėl to, anot I. Šimonytės, net menkiausias neapykantos kurstymas privalo būti stabdomas – neapykanta, o ne kitoniškumas yra tikroji grėsmė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 05 17 10:18
Spausdinti