Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


Maskvoje policija sulaikė dešimtis opozicijos demonstrantų
BNS
(Reuters nuotr.).

Rusijos policija sekmadienį pranešė sulaikiusi 29 protestavusius opozicijos šalininkus.

Praėjusią savaitę irgi buvo sulaikyti šimtai žmonių, dalyvavusių Vladimiro Putino kritiko Aleksejaus Navalno sukviestame reginyje. „Dėl viešosios tvarkos pažeidimo policijos pareigūnai sulaikė dvidešimt devynis asmenis Tverės gatvėje ties Triumfo aikšte“, – sakoma sostinės policijos spaudos tarnybos pranešime. Naujienų agentūros AFP žurnalistas patvirtino matęs kaip sulaikoma apie 30 žmonių. Maniežo aikštėje budėję aktyvistai, pasivadinę visuomeniniais stebėtojais, tvirtino, kad po vidurdienio policija čia sulaikė 15 žmonių, tarp kurių buvo ir nepilnamečių bei moterų.
Maniežo aikštėje budėję aktyvistai, pasivadinę visuomeniniais stebėtojais, tvirtino, kad po vidurdienio policija čia sulaikė 15 žmonių, tarp kurių buvo ir nepilnamečių bei moterų.
„Naujosios opozicijos“ atstovas Romanas Kovaliovas sakė, kad miesto centre sulaikyta apie 40 žmonių. „Mano duomenimis Triumfo aikštėje sulaikyta apie 40 žmonių“, – sakė jis. „Naujoji opozicija“ yra 2016 metais susibūrusi liberalų,demokratų ir nacionalistų koalicijoje. Tarp jos narių minimas pilietinis aktyvistas Markas Galperinas, „Rusijos maršų“ rengėjai Ivanas Beleckis ir Jurijus Gorskis. Pasak R.Kovaliovo, Maskvos valdžia leido „Naujajai opozicijai“ surengti antikrizinį mitingą balandžio 8 dieną ties metropoliteno stotimi „Ulica 1905 goda“. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 04 02 21:19
Spausdinti