Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


KARANTINAS
M. Stankūnas: griežto karantino turėtume išvengti
BNS
Pexels

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Mindaugas Stankūnas sako, kad griežto karantino Lietuvoje turėtume išvengti.

„Lietuvoje tokio karantino, kokį turėjome šių metų pradžioje, turėtume išvengti. (...) Nebent atsirastų tokia atmaina, kuri būtų visiškai atspari vakcinoms ir vėl atsidurtume tokioje situacijoje, kaip buvome pernai metų pabaigoje“, – po susitikimo su prezidentu sakė Sveikatos ekspertų tarybos narys M. Stankūnas.

Jis akcentavo, kad kol šalyje pasiskiepijusi nedidelė dalis žmonių, reikia taikyti „nefarmacines priemones“, norint išvengti staigaus atvejų skaičiaus augimo.

„Viena iš jų yra kaukių naudojimas, (...) kontaktų ribojimas. Galimybių pasas – viena iš kontakto apribojimo priemonių su nepasiskiepijusiais asmenimis“, – dėstė jis.

Savo ruožtu prezidento vyriausioji patarėja, Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovė Irena Segalovičienė teigė, kad šalyje reikia orientuotis ne į naują karantiną, o į priemones, kurios galėtų padėti jo išvengti.

Anot jos, pagrindinė tokia priemonė – skiepijimasis, todėl „kryptis, kuri motyvuoja rinktis vakciną, yra teisinga“.

„Šiai dienai Lietuva turi daugiau nei pakankamai vakcinų. Vakcinavimas – pagrindinis prioritetas, valdant pandemiją“, – sakė I. Segalovičienė.

Ji pridūrė, kad šalyje šiuo metu matomos pozityvios skiepijimosi tendencijos, tačiau jų nepakanka.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 07 28 13:10
Spausdinti