Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


Lietuvos generalinis konsulas Kazachstane pareigas prarado dėl vizų
BNS
(BNS nuotr.).

Penktadienį pranešta, jog Lietuvos generalinis konsulas Almatoje Regimantas Jablonskas atšauktas iš pareigų. Užsienio reikalų ministerijos atstovė sako, kad suabejota jo darbo etika.

„Gavome signalų apie neskaidrų darbą išduodant vizas. Atlikome vidinį tyrimą, buvome nuvykę į Almatą. Surinktos informacijos pagrindu Užsienio reikalų ministerijos Atestacijos komisija nusprendė rekomenduoti atšaukti konsulą, nes minimas diplomatas yra netinkamas eiti generalinio konsulo pareigas“, – BNS penktadienį sakė užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė. Pasak jos, R.Jablonskas atšauktas praėjusios savaitės antradienį. Jis dar yra Kazachstane.
R.Jakilaitienė teigė, kad ministerija perdavė surinktą informaciją Valstybės saugumo departamentui, kad šis ją įvertintų.
R.Jakilaitienė teigė, kad ministerija perdavė surinktą informaciją Valstybės saugumo departamentui, kad šis ją įvertintų ir, esant pagrindui, atliktų papildomą R.Jablonsko patikrinimą dėl galimybės dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija. Šis diplomatas Lietuvos generaliniu konsulu Almatoje dirbo nuo 2015 metų. 51-erių R.Jablonskas Vilniaus universitete baigė ekonomiką, turi bakalauro laipsnį. Jis URM dirba nuo 1991 metų. Prieš paskiriant dirbti į konsulatą Almatoje diplomatas septynerius metus ėjo ministerijos Išorinių ekonominių santykių departamento direktoriaus pavaduotojo pareigas. Apie jo atšaukimą iš generalinio konsulo pareigų penktadienį pranešė dienraštis „Lietuvos žinios“. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 06 02 19:42
Spausdinti