Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


KORONAVIRUSAS
Lietuvoje patvirtinti dar du koronaviruso atvejai, bendras skaičius auga iki 14
BNS
Edvardas Blaževič
Greitoji pagalba.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Lietuvoje patvirtinti du nauji koronaviruso infekcijos atvejai, bendras patvirtintų atvejų skaičius išaugo iki 14, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Vienas užsikrėtęs asmuo grįžo iš Ispanijos, kitas – iš Vokietijos, jie abu izoliuoti ir gydomi Vilniuje, Santaros klinikose.

„Lietuvoje patvirtinta šiuo metu 14 COVID-19 atvejų. Visi jie – įvežtiniai. Pirmoji pacientė jau pasveikusi ir išleista namo“, – rašoma ministerijos pranešime spaudai.

Siekiant sulėtinti viruso plitimą, Sveikatos apsaugos ministerija ragina žmones maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai.

Pajutus ligos simptomus į medikus pagalbos reikia kreiptis telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Grįžusiems iš užsienio privaloma 14 dienų saviizoliacija.

Pirmadienį visoje Lietuvoje įvestas karantinas. Jo metu su retomis išimtimis užsieniečiams draudžiama atvykti į Lietuvą, uždaromos daugelis parduotuvių, neveikia mokyklos, darželiai ir universitetai.

Visame pasaulyje nuo koronaviruso jau mirė daugiau kaip 6 tūkst. žmonių, daugiausia aukų – Kinijoje ir Italijoje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 03 16 08:05
Spausdinti