Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


COVID-19
Laikinai stabdomas skiepijimas vienos siuntos „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcina
BNS
Scanpix

Laikinai stabdomas skiepijimas vienos siuntos „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcina, nes galbūt buvo pažeista šalčio grandinė transportuojant, trečiadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

„Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) buvo informuota, kad sausio 12 dieną galimai buvo pažeista šalčio grandinė transportavimo metu, pristatant dviejų farmacijos kompanijų „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakciną į koordinuojančius centrus: Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikas ir Respublikinę Panevėžio ligoninę“, – rašoma pranešime.

SAM teigia skubiai informavusi koordinatorius, kad laikinai sustabdytų skiepijimą šios siuntos vakcina.

„Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai (VVKT) pavesta iki trečiadienio vakaro ištirti, ar gabenimo metu įvykęs temperatūrų svyravimas turėjo įtakos vakcinai. SAM duomenis perdavė „Pfizer“ atstovybei Lietuvoje, kad gamintojas pateiktų išvadą, ar nustatyti svyravimai neturėjo įtakos vakcinos kokybei“, – informuoja ministerija.

Minimoje siuntoje buvo 4680 vakcinos nuo COVID-19 ligos dozių: po 2340 vakcinos dozių Kauno ir Panevėžio regionams.

Preliminariu „Pfizer“ atstovybės Lietuvoje vertinimu, temperatūros nuokrypis transportavimo metu buvo leistinas ir poveikio vakcinoms neturėjo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 01 13 15:51
Spausdinti