Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


L.Linkevičius užstojo M.Saakašvilį, ragina Ukrainą paisyti jo teisių
BNS
(Reuters nuotr.).

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius šeštadienį paragino Ukrainos valdžią  buvusiam Gruzijos lyderiui ir Odesos gubernatoriui Michailui Saakašviliui sudaryti sąlygas teisme ginti savo teisę į Ukrainos pilietybę, kurią jam panaikino prezidentas Petro Porošenka.

L.Linkevičiaus teigimu, Lietuva ir toliau tvirtai rems Ukrainos kovą prieš Rusijos agresiją, bet kartu reikalaus nevaržyti opozicijos teisių. L.Linkevičius situaciją telefonu penktadienį aptarė su pačiu M.Saakašviliu, kuris šiuo metu vieši Lenkijoje.
Jam turėtų būti sudarytos galimybės ginti savo teises skaidriame teismo procese.
„Jam turėtų būti sudarytos galimybės ginti savo teises skaidriame teismo procese“, – BNS šeštadienį sakė L.Linkevičius. „Mes nuosekliai palaikysim Ukrainą ir jos vadovus kovoje prieš Rusijos agresiją, remsime Ukrainos teritorinį vientisumą ir suverenitetą, bet kartu pabrėžiame, kaip svarbu yra demokratija, opozicijos veiklos galimybės, ragintume, kad tai būtų įgyvendinta. Svarbu, kad kovoje su korupcija būtų sudarytos sąlygos reikštis ir opozicijai“, – kalbėjo ministras. P.Porošenka pilietybę iš M.Saakašvilio atėmė praeitą savaitę. Ukrainos valdžia sako, kad jis pateikė neteisingus dokumentus. Pats M.Saakašvilis teigia, kad taip prezidentas siekia susidoroti su opozicija. 2015 m. M. Saakašvilis  neteko Gruzijos pilietybės. L.Linkevičiaus teigimu, sprendžiant situaciją, būtina atsižvelgti, jog tarptautinės teisės požiūriu M.Saakašvilis atsidūręs itin keblioje padėtyje. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 08 05 17:51
Spausdinti