Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


GEOPOLITIKA
Konservatoriai įtariai vertina L. Linkevičiaus vizitą į Baltarusiją
BNS
Fotobankas

Baltarusijoje apsilankęs užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad Minskas ima konstruktyviau kalbėti apie Astravo atominės elektrinės (AE) saugumą, tačiau konservatoriai tuo netiki.

Ministras trečiadienį žurnalistams sakė sveikinantis Baltarusijos sprendimą priimti ekspertus iš Europos Komisijos. 

„Kas konstruktyviau, tai pasijuto, kad mažiau atmetimo, kalbant apie saugumo problemas, nes anksčiau buvo kartojama, kad išvis nėra jokių problemų ir išvis jie nieko nesiruošia daryti“, – trečiadienį žurnalistams Seime sakė L. Linkevičius.

„Manau, kad gerai, jog sutarėme, kad priims ekspertus iš Europos Komisijos Energetikos generalinio direktorato ir tarptautinius ekspertus. Jie kartu pasižiūrės į rekomendacijas ir kad svarbiausios iš jų turės būti įgyvendintos iki paleidžiant elektrinę“, – kalbėjo ministras.

L. Linkevičius trečiadienį dalyvavo opozicinių konservatorių iniciatyva sušauktame neeiliniame Seimo Užsienio reikalų komiteto posėdyje. 

Konservatoriai kritikuoja L. Linkevičiaus vizitą į Baltarusiją. Jie nerimuja, kad atsivėrimas Baltarusijai gali reikšti nederamas nuolaidas dėl Astravo atominės elektrinės.

Po komiteto posėdžio užsienio reikalų ministras žurnalistams kartojo, kad „suintensyvėję santykiai nėra atšilimas“, taip pat akcentavo, kad atsisakius dialogo atsisakoma ir galimybės bent kiek paveikti procesus.

Buvęs užsienio reikalų ministras konservatorius Audronius Ažubalis tvirtino, kad L. Linkevičiaus vizitas pasitarnavo tik Baltarusijos valdžios propagandiniams tikslams.

Per L. Linkevičiaus vizitą Baltarusijoje šios šalies užsienio reikalų ministras Vladimiras Makėjus pareiškė, kad Minskas artimiausiu metu ketina priimti tarptautinių organizacijų ekspertus ir išklausys Lietuvos abejones dėl AE saugumo.  

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 02 05 13:43
Spausdinti