Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


TS-LKD
Konservatoriai baigia kelti kandidatus į partijos lyderius, pasiūlyta 16 politikų
BNS
Fotobankas.
Kas kitas, jei ne aš?.

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) skyriai antradienį baigia kelti kandidatus į partijos pirmininkus. 

TS-LKD vykdomasis sekretorius Martynas Prevelis BNS sakė, kad iki šiol pasiūlyta 16 politikų. Jie turės tris dienas apsispręsti, ar sutinka dalyvauti pirmininko rinkimuose, ar atsisako.

Galutinis kandidatų sąrašas turėtų paaiškėti penktadienį.

Pasak M. Prevelio, praktiškai visi skyriai kelia dabartinio partijos pirmininko, užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio kandidatūrą.

Taip pat keliamos ir Seimo narių Lauryno Kasčiūno bei Pauliaus Saudargo kandidatūros, bet jos siūlomos maždaug pustrečio karto rečiau.

Abu parlamentarai kol kas neatskleidžia, ar varžysis dėl TS-LKD pirmininko pareigų.

Tarp pasiūlytų pretendentų taip pat yra TS-LKD frakcijos seniūnė Seime Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, finansų ministrė Gintarė Skaistė, švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis ir kt.

Pirmasis partijos pirmininko rinkimų turas numatytas kovo 27 ir 28 d., jei prireiks, antrasis bus surengtas balandžio 24 ir 25 d.

Pirmą kartą konservatorių lyderis bus renkamas vadinamuosiuose atviruosiuose rinkimuose, kai balso teisę turi ne tik partijos nariai, bet rinkimams užsiregistravę jos rėmėjai.

Registruotis rinkimams galės rinkimų dieną vyresni nei 16 metų kitoms partijoms ar rinkimų komitetams nepriklausantys Lietuvos piliečiai, pritariantys TS-LKD vertybėms.

Užsiregistruodamas asmuo įgis ir partijos rėmėjo statusą. Anot M. Prevelio, tai jam leis be papildomos registracijos dalyvauti visuose ateinančiuose partijos atviruose rinkimuose, būti informuojamam apie jos darbus, savo nuomone daryti įtaką tolesniems partijos sprendimams.

Nepartinių registracija vyks nuo vasario 27-osios iki kovo 23-iosios.

TS-LKD pirmininko rinkimai dėl epidemiologinės situacijos bus organizuojami balsuojant tik paštu ir internetu. Partijai nepriklausantys, bet rinkimams užsiregistravę asmenys galės balsuoti tik internetu.

Vadovaujantis TS-LKD įstatais, suvažiavimo metu partijos pirmininko rinkimų rezultatai yra paskelbiami, jų tvirtinti suvažiavimo dalyviams nereikia.

G. Landsbergis TS-LKD vadovauja nuo 2015 metų.

2017 metais per tiesioginius rinkimus už jį balsavo 5539 partijos nariai arba 62,4 procento.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 02 23 09:14
Spausdinti