Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


KLAIPĖDOS JŪRŲ UOSTAS
Klaipėdos uosto valdyba nutarė nesiūlyti atleisti A. Latako
BNS
BNS foto
Klaipėdos jūrų uosto direkcijos vadovas Algis Latakas.

Klaipėdos jūrų uosto direkcijos valdyba nutarė nesiūlyti atleisti direkcijos vadovo Algio Latako.

Valdyba penktadienį nutarė nerekomenduoti susisiekimo ministrui Mariui Skuodžiui atleisti uosto vadovo, tačiau siūlys ministrui toliau nagrinėti visą surinktą medžiagą.

„Valdyba nesiūlo atleisti vadovo, nes, mūsų matymu, reikia toliau tęsti darbus“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė direkcijos valdybos pirmininkas Nerijus Udrėnas.

Su M. Skuodžiu BNS susiekti nepavyko. Jo atstovė Gabrielė Vasiliauskaitė sakė, kad ministro komentaro penktadienį nebus.

Anot N. Udrėno, vienintelis priekaištas vadovui yra tas, kad jis, žinodamas apie JAV sankcionuoto „Belaruskalij“ trąšų tranzito tęstinumą po gruodžio 8 dienos, apie tai neinformavo valdybos.

„Šis epizodas parodo tam tikro nuoširdaus bendravimo stoką, komunikacijos trūkumą (...), tačiau ar įmonė ir vadovas pažeidė JAV ir ES sankcijas – ne“, – pabrėžė valdybos pirmininkas.

N. Udrėnas sakė, kad uosto vadovybė ne iki galo išpildė savininkės – valstybės lūkesčius, nes turėdamas svarbią informaciją, galinčią turėti įtakos jo veiklai ar reputacijai, nebuvo „proaktyvi“.

„Sužinojęs gruodžio 1 dieną, kad trąšos ir toliau judės, įmonės vadovas tikrai neinformavo valdybos, nors tam proga buvo (...) Ar pasidalino su ministru, jau kitas klausimas“, – teigė N. Udrėnas.

Vėliau jis BNS sakė, jog A. Latakas teisiškai nieko nepažeidė, nes uosto direkcija neturi jokių teisinių santykių su „Belaruskalij“ ar kitom su juo susijusiom įmonėm.

Pasak N. Udrėno, valdyba sprendimą priėmė bendru sutarimu.

Anot jo, visą surinktą informaciją – „platesnį kontekstą ir savo matymą“ – valdyba pateiks Susisiekimo ministerijai.

„Vertiname valdybos pirmininko išsakytą poziciją dėl tolimesnio darbo. Sieksime įgyvendinti išsakytus lūkesčius“, – pranešime sakė A. Latakas.

Prieš savaitę ministras M. Skuodis pareiškė, jog dėl tebesitęsiančio baltarusiškų trąšų tranzito sunkiai įsivaizduojantis, kaip Klaipėdos uosto vadovybė galėtų dirbti toliau.

Uosto direkcija yra valstybinė įmonė, jos generalinį direktorių skiria ir atleidžia susisiekimo ministras.

Konkursą laimėjęs A. Latakas uostui vadovauja nuo 2020 metų birželio, į postą jį paskyrė tuometinis susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.

2021 12 17 17:38
Spausdinti