Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


Keturi parlamentarai gali turėti stiprių ryšių su urėdijomis ir medienos perdirbimo įmonėmis
BNS
(BNS nuotr.).

Keturi Kaimo reikalų komiteto nariai, aršiausiai pasisakę prieš urėdijų reformą  – konservatorius Kazys Starkevičius, „darbietis“ Petras Čimbaras, liberalas Juozas Baublys ir „tvarkietis“ Vytautas Kamblevičius – galimai turi savų interesų. Taip mano „valstietis“ Andriejus Stančikas, pateikęs prašymą Etikos ir procedūrų komisijai. Ji antradienį nusprendė šiuos ryšius ištirti.

„Komiteto pirmininkas mano, kad komiteto nariai, turėdami interesų, atstovaudami labai stipriai kitos pusės nuomonei – nereformuoti tas urėdijas – galėjo turėti viešų ir privačių interesų ir tą nustatyti privalo mūsų komisija – ar iš teisų jie susiję ar gali kilti interesų konfliktas ir ar turėjo Seimo nariai vengti tų konfliktų“, – po komisijos posėdžio žurnalistams sakė jos vadovė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė.
„Komiteto pirmininkas mano, kad komiteto nariai, turėdami interesų, atstovaudami labai stipriai kitos pusės nuomonei – nereformuoti tas urėdijas – galėjo turėti viešų ir privačių interesų ir tą nustatyti privalo mūsų komisija – ar iš tiesų jie susiję, ar gali kilti interesų konfliktas ir ar turėjo Seimo nariai vengti tų konfliktų“
Šie keturi parlamentarai ne kartą skundė A.Stančiką komisijai dėl įvairių pažeidimų. Vienus skundus komisija pripažino pagrįstais, kitus – ne. Pasak jos, komisija aiškinsis, ar dėl šių parlamentarų veiksmų galėjo būti trikdomas komiteto darbas.

Tyrimą komisija baigs rudenį.

Dėl galimų P.Čimbaro viešųjų ir privačių interesų Seime įtarimas buvo kilęs 2015 metų pavasarį, kai parlamentarai svarstė nevienareikšmiškai vertinamas pataisas, kuriomis valstybinę medieną siūlyta leisti pirmiausia įsigyti Lietuvos perdirbėjams bei biokuro gamintojams. Tada pataisas įšaldė Seimo Seniūnų sueiga, sužinojusi, kad dėl jų komitete balsavęs „darbietis“ turi medienos įmonę. P.Čimbaras tada BNS teigė, kad medieną importuojanti, eksportuojanti ir apdirbanti įmonė, kurioje jis turi 33 proc. akcijų, iš valstybinių miškų medienos neperka – dalį jos atsivežąs iš Rusijos ir Baltarusijos, kitą perka iš privačių miškų savininkų. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama. 
2017 07 11 13:02
Spausdinti