Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


Keisis reikalavimai stojantiesiems į universitetą
BNS
Rugsėjo 1-oji Vilniaus universitete. (BNS nuotr.).

2019 metais vertinant stojančiuosius į universitetus bus visais atvejais atsižvelgiama ne tik į egzaminų rezultatus, bet ir į metinius įvertinimus.

Durys į universitetus abiturientui bus atvertos tik tuo atveju, jei lietuvių kalbos ir literatūros, užsienio kalbos ir matematikos valstybinių egzaminų vidurkis sieks 40 balų, o penkių dalykų metinių įvertinimų vidurkis bus ne mažesnis nei 7 balai. Stojant į kolegijas minėtų egzaminų įvertinimų vidurkis turės siekti bent 25 balus, o penkių dalykų metinių įvertinimų vidurkis – 6 balus. Stojantiems į menų studijas užteks būti išlaikius du egzaminus – lietuvių kalbos ir literatūros bei užsienio kalbos ir pasiekti nurodytus metinius vidurkius. „Siekiame, kad į aukštąsias mokyklas ateitų visapusiškai išsilavinę žmonės. Tad stojant į aukštąsias mokyklas bus vertinami ne tik brandos egzaminų rezultatai, bet ir pagrindinių dalykų metiniai pažymiai, kurie parodo, kaip stojantysis mokėsi mokykloje. Iki šiol koncentruojantis tik į egzaminus, dėmesys kitiems dalykas buvo nepelnytai sumenkęs“, – sakė švietimo ir mokslo viceministras Giedrius Viliūnas.
„Stojant į aukštąsias mokyklas bus vertinami ne tik brandos egzaminų rezultatai, bet ir pagrindinių dalykų metiniai pažymiai, kurie parodo, kaip stojantysis mokėsi mokykloje. Iki šiol koncentruojantis tik į egzaminus, dėmesys kitiems dalykas buvo nepelnytai sumenkęs“, – sakė švietimo ir mokslo viceministras Giedrius Viliūnas.
Dabar stojantiesiems trys minėti valstybiniai egzaminai (išskyrus stojančius į menus) būtini pretenduojant į valstybės finansuojamas vietas universitetuose. Nuo 2019 metų reikalavimai nustatomi tiek pretenduojantiems į valstybės finansuojamas, tiek į mokamas vietas. Be to, stojantiesiems galioja minimalaus stojamojo balo kartelė. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.   
2017 09 05 18:45
Spausdinti