Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


KORONAVIRUSAS
Kauno klinikose – įtarimai dėl pirmo užsikrėtusio koronavirusu
BNS
Organizatoriai
Kauno klinikos.

Kauno klinikinėje ligoninėje pacientas izoliuotas saugantis koronaviruso

Nuogąstaudamas dėl koronaviruso į Kauno klinikinę ligoninę kreipėsi sunegalavęs vyras, jis gydomas specialioje palatoje.

„Vyras grįžo iš Vokietijos, jis kreipėsi vėlų ketvirtadienio vakarą į mūsų ligoninę“, – penktadienį BNS sakė ligoninės atstovas Saulius Tvirbutas.

Anot jo, vyras pajuto peršalimo simptomus, o prieš tai Vokietijoje bendravo su kinų tautybės asmenimis. S. Tvirbuto teigimu, ligoninė ėmėsi visų būtinų atsargumo priemonių.

„Informavome visas institucijas, kad toks žmogus kreipėsi. Jis guli specialioje izoliuotoje palatoje, atskirame bokse. Personalas turi visas specialias priemones – kombinezonus, kaukes. Bendrauja, kad būtų saugu“, – pasakojo ligoninės atstovas.

Jis pabrėžė, kad pirminiais duomenimis, medikai nenustatė koronaviruso, nemato klinikinių požymių. Pats pacientas jaučiasi gerai, tačiau galutinę diagnozę turi patvirtinti Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija.

Pirmasis apie šį atvejį pranešė naujienų portalas tv3.lt.

Šio portalo teigimu, kelias valandas kitas pacientas buvo stebėtas ir Santaros klinikos Vilniuje, bet nesant kriterijų jis buvo paleistas ambulatoriniam gydymui.

Kol kas Vilniuje izoliavimo priemonės niekam nebuvo taikomos, teigia tv3.lt.

Koronaviruso pradžia nustatyta Kinijoje, Uhano mieste. Jis staigia išplito ne tik po Kiniją, bet jau registruojamas ir kitose Azijos, Europos šalyse, JAV.

Nuo viruso mirė daugiau kaip 200 žmonių, užsikrėtė beveik 10 tūkst. 

Užsikrėtusiųjų šiuo virusu simptomai – panašūs. Vargina karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas – požymiai panašūs pneumonijai (plaučių uždegimui) priskiriamiems bruožams. Įtariama, kad virusas pavojingiausias mažiems vaikams, vyresnio amžiaus ar turintiems sveikatos problemų asmenims.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 01 31 15:09
Spausdinti