Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


LLRA-KŠS
Katalikų socialistų sąjunga: išsamus Lietuvos lenkų partijos pjūvis
Kotryna Tamkutė
Fotobankas
Dirigentas.

Radikali, populistinė, skandalinga, bet tinkanti visiems interesų ir naudų slalome Lietuvos lenkams atstovaujančiai partijai vargu ar kas gali prilygti

Per pastaruosius metus skandalų, į kuriuos vienaip ar kitaip įsipainiojo su Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) siejami politikai, būta ne vienas. Itin badyti akis jie pradėjo po to, kai praėjusių metų liepą LLRA-KŠS prisijungė prie Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) koalicijos Seime ir į Vyriausybę delegavo du ministrus.

Bene pirmoji viešos kolegų ir dalies visuomenės kritikos sulaukė ilgametė Rusų aljanso narė, LLRA-KŠS atstovė Seime Irina Rozova. Valstybės saugumo departamento žiniomis, parlamentarė tarėsi su Rusijos diplomatais dėl finansinės paramos Rusų aljanso rinkimų agitacijai, užsakomųjų straipsnių finansavimo, galimybių formuoti bendrą tautinėms mažumoms atstovaujantį politinį junginį su LLRA-KŠS ir Lietuvos rusų sąjunga. Su politikės veikla susiję klausimai peraugo į bandymus Seime tirti galimą Rusijos įtaką šalies politiniam gyvenimui, tačiau nei sprendimų, nei atsakymų rasti dar nepavyko.

2020 08 20 05:30
Spausdinti