Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


KORONAVIRUSAS
Kariuomenė skirs karių padėti Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui
BNS
Fotobankas
V. Rupšys.

Lietuvos kariuomenė skirs karių padėti Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui, siekiant suvaldyti antrąją koronaviruso bangą.

Dėl to trečiadienį per pokalbį telefonu sutarė prezidentas Gitanas Nausėda ir kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys, BNS patvirtino kariuomenės vado atstovas spaudai majoras Tomas Balkus.

Kaip teigiama trečiadienį išplatintame pranešime, kariai bus skiriami, gavus informacijos iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro apie jų poreikį.

„Lietuvos kariuomenė įstatymu yra įpareigota padėti civilinėms institucijoms, kai jos pačios nebegali suvaldyti situacijos ar neturi tam reikalingų pajėgumų. Prezidentui patvirtinau, kad esame pasiruošę ir skirsime reikiamą karių kiekį į pagalbą Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui. Tikime, kad, juos tinkamai apmokius, kariai prisidės prie antrosios COVID-19 bangos suvaldymo“, – cituojamas V. Rupšys.

Kaip teigiama pranešime, Lietuvos kariuomenė saugo valstybės suverenitetą ir rengiasi gynybai, organizuoja žmonių paiešką ir gelbėjimą bei likviduoja teršimo incidentus jūroje. Kariuomenė taikos metu gali teikti pagalbą valstybės ir savivaldybės institucijoms.

NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė BNS informavo, kad karių poreikis šiuo metu yra vertinamas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 10 21 18:09
Spausdinti