Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KORONAVIRUSAS
Karantiną planuojama tęsti, griežtės atsakomybė už jo nesilaikymą
BNS
Fotobankas
Saulius Skvernelis.

Lietuvoje dviem savaitėms įvestą karantiną dėl koronaviruso planuojama tęsti, bus griežtinama atsakomybė jo nesilaikantiems, sako premjeras Saulius Skvernelis.

Jis taip pat tvirtina, kad bus įvestas privalomas karantinas grįžtantiems iš užsienio, nes šiuo metu jiems siūloma izoliuotis savanoriškai. 

„Ir dėl paties karantino. Pirma – planuojama jį pratęsti. Matyt, daug diskusijų dėl to nekils, situacija aiškiai diktuoja, jog toks sprendimas būtinas. Už tai pasisako ir mūsų medikai. Antra – bus griežtinamos karantino sąlygos, taip pat atsakomybė už jų nesilaikymą“, – pirmadienį feisbuke rašo premjeras.

Anot Vyriausybės vadovo, galima stebėti, kad dalis žmonių karantiną traktuoja „kaip netikėtai atėjusias smagias atostogas, per kurias reikia burtis, bendrauti, „siaubti“ prekybos centrus“. Anot jo, prašymai ir perspėjimai neveikia, todėl „teks eiti kitu keliu“.

„Ir trečia – bus oficialiai įtvirtintas privalomas karantinas iš užsienio grįžtantiems asmenims. Ne savanoriškas, bet privalomas. Turime daryti tai, ką reikia, jei norime išsikapstyti iš šios situacijos su mažiausiais įmanomais nuostoliais“, – rašė S. Skvernelis.

Lietuvoje šiuo metu registruoti 143 naujojo koronaviruso atvejai, vienas žmogus mirė. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 03 23 11:34
Spausdinti