Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


Indokinija kibirkščiuoja: Kambodža ultimatumu davė Laosui šešias dienas
BNS
Kambodžos premjeras Hunas Senas (Reuters nuotr.).

Balandį įvykusį ir besitęsiantį incidentą Kambodža ketina spręsti griežtai – penktadienį jos vyriausybė paskelbė ultimatumą kaimyniniam Laosui dėl sieną kirtusių ir pasienio rajoną užėmusių šios šalies karių. Pnom Penis davė šešias dienas juos atitraukti.

Premjeras Hun Senas įspėjo, kad Laosui nepaklusus, jis sulauks karinio atsako. Balandžio 30 dieną apie 30 Laoso karių įžengė į Kambodžos teritoriją šiaurinėje Sting Trengo provinciją, nors Pnom Penis daug kartų prašė jų pasitraukti iš tos zonos, rašoma ilgamečio Kambodžos premjero paskelbtame pareiškime. „Raginu Laoso ministrą pirmininką Thonglouną Sisoulithą be jokių sąlygų atitraukti karius iš Kambodžos teritorijos“, – sakė Hun Senas per ceremoniją sostinėje Pnom Penyje.
Premjeras sakė, kad kariuomenės vadams buvo nurodyta pasienio rajone dislokuoti karius su salvinės raketų ugnies sistemomis, ir pateikė Laosui „ultimatumą“ iki rugpjūčio 17 dienos atitraukti savo pajėgas.
Premjeras sakė, kad kariuomenės vadams buvo nurodyta pasienio rajone dislokuoti karius su salvinės raketų ugnies sistemomis, ir pateikė Laosui „ultimatumą“ iki rugpjūčio 17 dienos atitraukti savo pajėgas. „Esame draugai, bet draugas negali lipti mums ant galvos. Nekariaujame, tiesiog norime susigrąžinti savo žemę“, – sakė Hun Senas ir pridūrė, kad jo kantrybė dėl Laoso karių „invazijos“ senka. Kambodžą ir Laosą skiria 540 km ilgio sausumos siena, tačiau esama oficialiai nedemarkuotų ruožų, todėl kyla teritorinių ginčų. Laoso siena yra prastai saugoma – per ją į Kambodžą plūsta narkotikai, daugiausia metamfetaminas ir heroinas. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 08 11 18:40
Spausdinti