Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


Identifikuoti ataką Londone įvykdę užpuolikai
BNS
(BNS nuotr.).

Khuramas Buttas ir Rachidas Redouane'as – du iš trijų šeštadienį Londone įvykusios atakos kaltininkai, pranešė Didžiosios Britanijos kovos su terorizmu policijos vadovas Markas Rowley.

Pasak pareigūno, 27 metų Britanijos pilietis Kh. Buttas, gimęs Pakistane, buvo žinomas saugumo tarnyboms. Pernai jis pasirodė televizijos „Channel 4“ dokumentiniame filme „Kaimynai džihadistai“ (The Jihadis Next Door) apie britų ekstremistus, informavo vietos žiniasklaida. 30-metis R.Redouane‘as „tvirtino esąs marokiečių ir libių“ kilmės. Policija sakė, kad jis taip pat naudojosi Rachido Elkhdaro vardu ir nurodydavo kitą gimimo datą – sakydavo, kad jam yra 25 metai. Abu vyrai gyveno Barkinge, Rytų Londono priemiestyje, kurio gyventojų etninė sudėtis labai marga. Sekmadienį ir pirmadienį pareigūnai šiame rajone surengė kelis reidus. Vis dėlto iki pirmadienio vakaro visi 10 sulaikytų įtariamųjų buvo paleisti nepateikus jokių kaltinimų, nurodė policija. Londono policijos vadė Cressida Dick sakė, kad tyrėjai iš mikroautobuso, kuriuo buvo įsirėžta į praeivius, paėmė „didžiulį kiekį medžiagos tyrimams“. „Mums itin svarbu yra pabandyti suprasti, ar jie dar su kažkuo bendradarbiavo“, – sakė ji televizijai BBC. C. Dick ir Londono meras Sadiqas Khanas pirmadienį, gyventojams grįžtant iš darbų, aplankė Londono tiltą, nuo kurio buvo nuimta keletas užtvarų. Vėliau tądien šimtai žmonių susirinko pagerbti žuvusiųjų atminimą ant netoliese esančio Tauerio tilto. „Nesveiki ir pikti ekstremistai, kurie vykdo šiuos šlykščius nusikaltimus – mes jus nugalėsim. Jūs nelaimėsite“, – pareiškė Londono meras, o jo žodžius palydėjo audringos susirinkusiųjų ovacijos.
Nesveiki ir pikti ekstremistai, kurie vykdo šiuos šlykščius nusikaltimus – mes jus nugalėsim. Jūs nelaimėsite.
„Kovotojų būrys iš „Islamo valstybės“ šeštadienį įvykdė atakas Londone“, pirmadienį pranešė grupuotės IS propagandos agentūra „Amaq“. Tarp žuvusiųjų yra kanadietis ir prancūzas, o tarp 48 nukentėjusiųjų yra Australijos, Bulgarijos, Prancūzijos, Graikijos ir Naujosios Zelandijos piliečių. 18 žmonių būklė tebėra kritinė, informavo medikai. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 06 06 13:03
Spausdinti