Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


COVID-19
I. Šimonytė: ribojimų dėl pandemijos turėtų mažėti
BNS
Pexels

Vyriausybei pamažu laisvinant su koronavirusu susijusius ribojimus, jų ir toliau turėtų mažėti, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Tikrai manau, kad tų apribojimų turėtų mažėti, jeigu nenutiks ko nors nenumatyto, tarkim, kažkokia nauja mutacija staiga neišdygs kažkur pasaulyje“, – antradienį LRT radijui sakė I. Šimonytė.

Premjerė pritaria sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio nuomonei, jog pandemija Lietuvoje perkopė piką, tačiau, pasak jos, situacija vis dar sudėtinga.

„Atvejų piką turbūt jau esame praėję, bet kituose frontuose situacija yra sudėtingesnė todėl, kad reanimacijos dar labai reikšmingai nelaisvėja. Ligoninių lovos, tos paprastos (...), jų užpildymas didėja“, – teigė I. Šimonytė.

Premjerė mano, kad artimiausiomis savaitėmis gali būti fiksuojami didesni mirtingumo rodikliai – tai rodo augantis užsikrėtimų tarp vyresnio amžiaus žmonių skaičius.

„Jeigu piko metu ar iki piko didžiąją dalį užsikrėtimų sudarė vaikai, mokyklinukai ir jų tėveliai, tai dabar akivaizdu, kad tais užsikrėtimais yra pasidalinta taip pat su seneliais ar proseneliais. Matome ženkliai didesnius skaičius sergančių ar užsikrėtusių vyresnių žmonių“, – kalbėjo I. Šimonytė.

„Tarp mirštančių žmonių tokių yra dauguma, dauguma jų, deja, neskiepyti. Tai bus čia, matyt, ne vien palankūs skaičiai“, – pridūrė ji.

Pirmadienį Vyriausybė nusprendė atsisakyti COVID-19 susijusių dokumentų patikros atvykstant į Lietuvą iš Europos Sąjungos (ES) šalių.

Vyriausybė taip pat nutarė atsisakyti papildomų testų reikalavimų neskiepytiems ir nepersirgusiems keliautojams iš ES ir Europos ekonominės erdvės valstybių – Šveicarijos, Jungtinės Karalystės – bei nykštukinių Europos šalių (Andoros, Monako, San Marino ir Vatikano).

Nuo pirmadienio į Lietuvą atvykstantiems keliautojams iš bet kurios valstybės taip pat nebereikia izoliuotis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 02 15 10:59
Spausdinti