Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


COVID-19
I. Šimonytė: privalomas skiepijimas tam tikrų sričių darbuotojams gali būti labai pagrįstas
BNS
Fotobankas
I. Šimonytė.

Privalomas skiepijimas tam tikrų sričių darbuotojams „gali būti netgi labai pagrįstas“, kai dirbama su pažeidžiamos sveikatos žmonėmis arba yra didelė užsikrėtimo rizika, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Kaip pandemijos būsimų bangų valdymo priemonė toks reikalavimas gali būti netgi labai pagrįstas, turint mintyje, kad tai yra žmonės, kurie dirba arba su pažeidžiamos sveikatos žmonėmis, arba, tarkim, mokyklose mokytojui užsikrėsti yra labai didelė rizika, nes vaikų kontaktai tikrai lemia pakankamai spartų užsikrėtimo augimą“, – antradienį Seime žurnalistams sakė premjerė.

Privalomą skiepijimą nuo koronaviruso siūloma įvesti slaugos, globos, švietimo ir medicinos įstaigų darbuotojams, taip pat siūloma nustatyti, kad kitų viešojo ir privataus sektoriaus įstaigų ir įmonių darbdaviai galėtų priimti sprendimą dėl privalomos vakcinacijos.

Tokios iniciatyvos pirmadienį buvo pristatytos Trišalėje taryboje socialiniams partneriams.

Premjerė pažymi, kad vakcinacijos lygis šiose srityse ir taip yra aukštas, tačiau imunitetas laikui bėgant blėsta, o pati iniciatyva „nėra kažkokia labai nauja mintis, kai kur (užsienio valstybėse) tie sprendimai įgyvendinti ir veikia“.

Vyriausybės vadovė taip pat sakė, kad sričių sąrašas, kur siūlomi privalomi skiepai, gali būti plečiamas, pvz., diskutuota apie tokį reikalavimą kariuomenei.

„Diskutavome vakar, pvz., apie karius, tai nėra darbo veikla, bet susijusi su pakankamai intensyviu kontaktavimu su daugeliu žmonių vienoje grupėje vienu metu, tai apie tai turbūt galime diskutuoti, kai projektai bus pateikti“, – sakė I. Šimonytė.

Ji pažymėjo, kad taip pat svarstoma, jog reikalavimą būti pasiskiepijus galėtų nustatyti darbdavys.

„Tame pakete yra siūlymas ir darbdaviui nustatyti tokį reikalavimą, priklausomai nuo darbo pobūdžio, ir tai reikštų, kad darbdavys tokį reikalavimą darbuotojui galėtų kelti“, – pažymėjo premjerė.

Kada galėtų įsigalioti pokyčiai dėl privalomos vakcinacijos tam tikrų sričių darbuotojams, kol kas nėra numatyta.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 11 23 11:52
Spausdinti