Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


KARANTINAS
I. Šimonytė: jeigu epidemiologinė situacija negerės, apribojimų neišvengsime
BNS
Fotobankas
I. Šimonytė.

Apribojimų dėl koronaviruso išvengti nepavyks, jeigu ligoninės ir toliau sparčiai pildysis, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

Ji trečiadienį teigė, kad kol kas skiepijimosi tempai „atrodo neblogai“, tačiau be šio rodiklio svarbu stebėti ir situaciją ligoninėse.

„Net jeigu skiepijimosi tempas bus spartus, bet ligoninės pildysis dar sparčiau, natūralu, kad tie apribojimai bus labai sunkiai išvengiami. Jeigu skiepijimosi tempas tuo pačiu metu reikš ir geresnę situaciją epidemijos pačios ir ligoninių pildymasis ar stabilizuosis, ar sulėtės, tada jau galima bus kalbėti apie kitus dalykus“, – kalbėjo premjerė.

Pasak jos, šiuo metu matomas nemažėjantis kasdien ligoninėse atsiduriančių COVID-19 pacientų skaičius ir dauguma jų yra nepasiskiepiję.

„Štai vakar naujai į ligoninę paguldytų žmonių buvo beveik 70 ir tai yra daug“, – kalbėjo Vyriausybės vadovė.

Ji teigė, kad norint išvengti apribojimų „turi ne tik skiepijimosi tempai pasiekti tam tikrą mastą, bet taip pat turime pamatyti, kad ir mūsų ligoninės nepasprings naujais ligoniais ir neturės atiduoti vėl visų savo lovų tam, kas susirgęs covidu“.

Verslas nuo pirmadienio gali pradėti paslaugas teikti lankytojams tik su galimybių pasu – tokiu atveju nebereikia laikytis nustatytų ribojimų. 

Norintiesiems toliau priimti klientus be galimybių paso, galioja griežtesni apribojimai, o nuo rugsėjo 13-osios didžioji dalis paslaugų galės būti teikiamos tik įgijusiems imunitetą po skiepų ar ligos, arba turintiems neigiamą PGR testą.

Kol kas ligoninės susitvarko su COVID-19 pacientais, bet įtampa jau kyla

Augant hospitalizuojamų COVID-19 pacientų skaičiui, ligoninės su jų srautais kol kas susitvarko, tačiau įtampa jau kyla, teigia sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Kol kas iš esmės didžiąja dalimi ligoninės susitvarko, kokio nors masinio sveikatos paslaugų stabdymo tikrai dar nėra, tačiau ta įtampa jau yra atsiradusi ir mums vis tenka didinti tų lovų skaičių“, – žurnalistams trečiadienį sakė jis.

Statistikos departamento duomenimis, šiuo metu Lietuvos ligoninėse gydomi 425 COVID-19 pacientai, 55 iš jų – reanimacijoje, deguonis papildomai tiekiamas 363 žmonėms, 36 pacientams taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

Per parą į ligonines dėl COVID-19 paguldyti 67 žmonės.

Vis dėlto ministras pabrėžė, kad ėmusis kokių nors priemonių, jų rezultatai matyti po dviejų–trijų savaičių, todėl esama situacija yra atspindys to, kaip elgtasi prieš šį laiką.

„Dabar reikia irgi tam tikro laiko, kad pasižiūrėtume, kaip veikia tos priemonės, kurios yra dabar, ir žiūrėti, ką turėsime per artimiausias dvi-tris savaites“, – apie galimus reikalavimų keitimus kalbėjo A. Dulkys.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 08 18 12:32
Spausdinti