Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


NAUJASIS SEIMAS
G. Paluckas: palaikysime V. Čmilytės-Nielsen kandidatūrą į Seimo pirmininkės postą
BNS
Fotobankas
V. Čmilytė-Nielsen.

 Socialdemokratai palaikys V. Čmilytės-Nielsen kandidatūrą į Seimo pirmininkės postą, sako partijos pirmininkas Gintautas Paluckas.

„Mes esam apsitarę truputį ir opozicijoje. Tai mes padėsim šiai valdžiai gimti, bet plaukti po to turės pati. Nėra blogiau kaip bevaldystė sudėtingu laiku. (...) Mes palaikysime Viktorijos kandidatūrą ir pamėginsime neįnešti nereikalingos sumaišties“, – Žinių radijui penktadienį sakė G. Paluckas.

Palaikymą V. Čmilytės-Nielsen kandidatūrai anksčiau yra išsakę ir „valstiečiai“.

Naujasis Seimas į pirmąjį posėdį renkasi penktadienį.

Ketvirtadienį centro dešinės koalicijos partneriai sutarė, kad naujajame Seime iš viso dirbs šeši vicepirmininkai.

Konservatoriai į Seimo vicepirmininkus siūlys Jurgio Razmos kandidatūrą. Taip pat bus sprendžiama dėl vieno vicepirmininko iš opozicijos.

Kitų keturių pavaduotojų kandidatūros bus teikiamos vėliau.

Iš viso Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai planuoja turėti tris parlamento pirmininko pavaduotojus, vieną – Laisvės partija, du – opozicija.

Tuo metu Liberalų sąjūdis liks be Seimo vicepirmininko, nes sutarta, kad šios partijos lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen taps Seimo vadove. Pasak V. Čmilytės-Nielsen, tokį pasiskirstymą nulėmė partnerių nustatytos postų dalybų proporcijos, atsižvelgiant į frakcijų dydžius.

Lietuvos socialdemokratų partija į Seimo pirmininko pavaduotojus yra iškėlusi savo lyderio Gintauto Palucko kandidatūrą. Savo kandidatą žada teikti ir „valstiečiai“.

Pagal Seimo statutą, Seimo pirmininko pavaduotojų gali būti ne daugiau kaip septyni.

Kandidatus į vicepirmininkus, pasitaręs su frakcijomis, Seimo pirmininkas siūlo taip, kad jo pavaduotojais būtų ne mažiau kaip du Seimo opozicijos atstovai. Seimo pirmininko pavaduotojai renkami slaptu balsavimu.

Po Seimo rinkimų centro dešinės valdančiąją koaliciją sudarė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija, naujajame parlamente jos turės ne mažiau kaip 74 vietas iš 141. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 11 13 09:09
Spausdinti