Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KRIZĖ
G. Nausėda ragina sprendžiant Vyriausybės likimą nepriimti karštligiškų sprendimų
BNS
BNS foto
I. Šimonytė ir G. Nausėda.

Prezidentas Gitanas Nausėda ragina valdančiuosius nepriimti karštligiškų sprendimų, sprendžiant tolesnį Vyriausybės likimą.

„Įvyko tam tikrų dalykų, kurie meta šešėlį vertybinei mūsų užsienio politikai, tačiau ir vakar, ir šiandien galiu tą patį pakartoti: tikrai siūlyčiau sprendimus daryti labai gerai apgalvojus, pasvėrus“, – žurnalistams antradienį kalbėjo šalies vadovas.

„Matau įvairių problemos sprendimo alternatyvų, tačiau svarbiausia, kad nebūtų daromi karštligiški ar skuboti sprendimai, kurie komplikuotų situaciją, kai mums to mažiausiai reikia, įvertinus visas tarptautines aplinkybes“, – pridūrė šalies vadovas.

Taip G. Nausėda sureagavo į premjerės Ingridos Šimonytės pasvarstymus apie galimą viso Ministrų kabineto atsistatydinimą, Lietuvoje tęsiantis „Belaruskalij“ trąšų tranzitui, nepaisant Jungtinių Amerikos Valstijų įvestų sankcijų.

Baltarusijos įmonė prieš įsigaliojant sankcijoms pervedė avansą krovinių pervežimą vykdantiems „Lietuvos geležinkeliams“ už kelis mėnesius į priekį.

Dėl šios situacijos užsienio reikalų ir susisiekimo ministrai Gabrielius Landsbergis ir Marius Skuodis pateikė premjerei atsistatydinimo pareiškimus.

„Aš manau, kad šiandien nepaprastai svarbu užtikrinti mūsų visuomenės stabilumą, vidaus politikos stabilumą. Suprantu, kad situacija, kuri susiklostė, yra labai nelengva tiek premjerei, tiek visai Vyriausybei“, – sakė prezidentas.

Vyriausybė jau įsigaliojus sankcijoms paskelbė siekianti nutraukti „Lietuvos geležinkelių“ sutartį su „Belaruskalij“, nors teigia, kad minėtosios sankcijos trąšų tranzitui Lietuvoje tiesiogiai nėra taikomos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 12 14 11:14
Spausdinti