Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


VYRIAUSYBĖ
G. Nausėda: diskusijos dėl ekonomikos ministro pajudėjo
BNS
Fotobankas
Gitanas Nausėda.

Diskusijos su premjeru Sauliumi Skverneliu dėl ekonomikos ir inovacijų ministro pajudėjo, o kandidatų į šias pareigas yra ne vienas, penktadienį interviu LRT televizijai sakė prezidentas Gintanas Nausėda.

„Šiandien iš tikrųjų svarstėme šį klausimą ir sutarėme, kad kandidatų į šią poziciją Lietuvoje yra daugiau negu vienas. Jeigu mes jau sutarėme šiuo klausimu, manau, rasime sprendimą“, – kalbėjo G. Nausėda.

Anot jo, pokalbyje su premjeru paminėtos ir konkrečios pavardės.

„Nereikia iš karto apie labai daug pavardžių kalbėti. Geriau kalbėti konkrečiai, pavyzdžiui, apie vieną pavardę, jeigu ji netinka, kalbėti apie antrą, tai yra – elgtis nuosekliai“, – sakė prezidentas.

„Sakykime taip, ta pavardė buvo svarstyta šiek tiek kitame kontekste anksčiau ir tiesiog buvo atgaivinta iš atminties“, – pridūrė jis. Prezidentas nedetalizavo, kas šis asmuo yra, tačiau patvirtino, kad tai – politikas.

Vasario viduryje G. Nausėda atmetė premjero patarėjo Luko Savicko kandidatūrą į ekonomikos ir inovacijų ministrus, argumentuodamas patirties trūkumu.

Ekonomikos ir inovacijų ministro pareigos laisvos nuo pernai gruodžio, kai buvęs ministras Virginijus Sinkevičius pradėjo eiti aplinkos eurokomisaro pareigas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 05 09 09:12
Spausdinti