Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


ATSISTATYDINIMAS
G. Landsbergis: sprendimas trauktis yra rimtas
BNS
BNS foto
I. Šimonytė ir G. Landsbergis.

Konservatorių lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad jo sprendimas atsistatydinti dėl tebesitęsiančio „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą yra rimtas.

„Tolimesnis žingsnis yra premjerės rankose. Tiesiog aš norėjau parodyti, kad mano sprendimas yra rimtas ir, jeigu jam pritartų premjerė, tada būtų kiti žingsniai“, – žurnalistams pirmadienį Briuselyje sakė G. Landsbergis.

Lietuvos diplomatijos vadovas bei susisiekimo ministras Marius Skuodis praėjusį trečiadienį pranešė esą pasirengę atsistatydinti, kai, įsigaliojus JAV sankcijoms Baltarusijos trąšų gamintojai „Belaruskalij“, šios įmonės prekių tranzitas per Lietuvą nesustojo.

Penktadienį G. Landsbergis atsistatydinimo pareiškimą parašė raštu, tą padarė ir M. Skuodis.

Pasak G. Landsbergio, tai jį paskatino padaryti prezidento komentarai, kad negalima laukti, kol ministrų pasisakymai apie pasiruošimą trauktis bus įvertinti premjerės Ingridos Šimonytės. Anot jo, įprastai politikai „pateikia atsistatydinimo pareiškimą ir tada kitos institucijos priima atitinkamus sprendimus“.

„Aš esu žodžio žmogus ir jeigu jau viešai pasakau apsisprendimą, tai dažniausiai esu įpratęs, kad to užtekdavo. Bet pasiekė dvejonių, kad tol, kol ne raštu, tol tai netikra. Tai paskatino tiesiog pasirašyti“, – kalbėjo ministras.

„Belaruskalij“ dar lapkritį atliko avansinius mokėjimus „Lietuvos geležinkeliams“, kad trąšų tranzitas per Lietuvą tęstųsi artimiausius kelis mėnesius.

Lietuvos Vyriausybė jau įsigaliojus sankcijoms paskelbė siekianti nutraukti „Lietuvos geležinkelių“ sutartį su „Belaruskalij“, nors teigia, kad JAV sankcijos trąšų tranzitui Lietuvoje tiesiogiai nėra taikomos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 12 13 11:43
Spausdinti