Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


PROTESTAS PRIE SEIMO
G. Landsbergis po riaušėmis virtusio protesto: ne tik Lietuva susiduria su tokia situacija
BNS
Fotobankas
G. Landsbergis.

Ne viena Lietuva susiduria su tokia situacija, apie riaušėmis virtusį protestą dėl ribojimų nuo koronaviruso nepasiskiepijusiems asmenims sako Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vadovas, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Jis teigė antradienio įvykius, kai protestas prie Seimo virto riaušėmis, vertinantis „kaip tam tikrą valstybės išbandymą“, tačiau pažymėjo, jog Lietuva šiuo atžvilgiu nėra išskirtinė ir priminė Kapitolijaus šturmą JAV.

„Ne viena Lietuva susiduria su tokia situacija, ne viena valstybė tokius (ribojimus nevakcinuotiems) sprendimus priima“, – trečiadienį žurnalistas Seime sakė G. Landsbergis.

Jis taip pat teigė, kad Vyriausybė turėtų nesitraukti nuo planuojamų įvesti ribojimų, nes jie visų pirma turi užtikrinti, jog augant dėl koronaviruso ligoninėse gulinčių žmonių skaičiui neperdegtų sveikatos priežiūros sistema.

„Mes darome tam tikrus pokyčius norėdami visų pirma apsaugoti mūsų sveikatos apsaugos sistemą, nes jau šiandien, prisipildžius lovų nepaskiepytų žmonių, valstybės sveikatos apsaugos sistema atsidurs ant ribos, kai vėl negalės teikti paslaugų tiems žmonėms, kurie yra pasiskiepiję ir kuriems galbūt reikalingos tokios paslaugos“, – kalbėjo G. Landsbergis.

„Vienus metus mes galbūt galėjome tiems žmonėms sakyti, palaukite, jūsų gydymas galbūt bus nukeltas, bet bus vėliau, daugiau nebeturime moralinės teisės to daryti“, – pažymėjo konservatorių vadovas.

Jis taip pat teigė, kad žmonės turi teisę protestuoti prieš Vyriausybės sprendimus, tačiau protestai negali peraugti į neteisėtus veiksmus.

„Neteisėti veiksmai, kokius matėme vakare, kaip Seimo išėjimų blokada arba protestavimas be leidimo, arba nesilaikymas atstumo nuo valstybės įstaigų, negali būti traktuojami kaip teisingi. Visiems valstybėje, ir protestuotojams taip pat, reikia laikytis taisyklių“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Apie 5 tūkst. žmonių antradienį buvo susirinkę prie Seimo Vilniuje protestuoti prieš Vyriausybės planuojamus ribojimus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio Seimo kiemo. Pareigūnams ėmus juos atitraukti nuo pastato, kilo riaušės – į pareigūnus mėtyti buteliai, signalinės raketos, prieš protestuotojus panaudotos ašarinės dujos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 08 11 12:14
Spausdinti