Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KOVA SU SĄMOKSLO TEORIJOMIS
„Facebook“ prieš rinkimus Naujojoje Zelandijoje uždarė vienos partijos puslapį
BNS
Scanpix
Billy Te Kahika.

Socialinis tinklas „Facebook“ paskelbė ketvirtadienį dėl įtariamo dezinformacijos skleidimo uždaręs sąmokslo teorijas palaikančios politinės partijos „Advance New Zealand“ puslapį, likus vos kelioms dienoms iki Naujosios Zelandijos visuotinių rinkimų.

„Niekam neleidžiame savo platformose skleisti dezinformacijos apie COVID-19, galinčios nulemti fizinę žalą“, – naujienų agentūrai AFP sakė socialinės žiniasklaidos milžinės atstovas. „Advance New Zealand“ ir Naujosios Zelandijos visuomeninės partijos „Facebook“ puslapį pašalinome dėl kartotinių šios politikos pažeidimų“, – nurodė atstovas.

Po šio žingsnio vienas partijos lyderių Billy Te Kahika, kuris naudodamasis šia interneto platforma sutelkė didžiulę sekėjų armiją, apkaltino „Facebook“ kišimusi į būsimus rinkimus.

„Facebook“ dabar oficialiai įsikišo į Naujosios Zelandijos 2020 metų rinkimus, – pareiškė B. Te Kahika per tiesioginę transliaciją savo asmeniniame feisbuko puslapyje. – Jie tai padarė per vienos transliacijos vidurį ir tai, žmonės, neįtikima. Tai nepaprasta... Jie iš tikrųjų įvykdė grasinimą.“

„Facebook“ nurodė, kad savo politiką dėl dezinformacijos apie koronavirusą vykdys „nepriklausomai nuo politinės pozicijos ar partinės priklausomybės“.

B. Te Kahika, buvęs bliuzo muzikantas, siekia būti išrinktas į parlamentą. Jo įrašai socialiniuose tinkluose, kad COVID-19 neegzistuoja, kad tai sąmokslo norint pavergti žmones dalis, Naujojoje Zelandijoje tapo itin populiarūs.

B. Te Kahika kaltino ministrę pirmininkę Jacindą Ardern stovint už „Facebook“ sprendimo pašalinti jo partijos puslapį. „Tai ne Šiaurės Korėja, ne Kinija, bet pagal tai, kaip ši vyriausybė elgiasi, galėtum taip pagalvoti“, – sakė jis.

B. Te Kahikos šalininkai internete reiškė savo pasipiktinimą. „Jie tai padarė Trumpui, jūs abu keliate pavojų isteblišmentui“, – komentavo vienas jų. Kitas parašė: „Kuo labiau jie kovoja su jumis, tuo patikimesnį jus padaro.“

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 10 15 09:20
Spausdinti