Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KORONAVIRUSAS
Estija pirmoji tyrimams gaus eksperimentinį vaistą nuo COVID-19
BNS
Pixabay

Japonijos vyriausybė perdavė Estijos ambasadai Tokijuje siuntinį su potencialiu vaistu nuo koronaviruso, kuris į paskirties šalį turi būti pristatytas kitą savaitę, pranešė Estijos Užsienio reikalų ministerija.

„Tai, kad Estija iš Japonijos gaus vaistus „Avigan“ yra labai geras tarptautinio bendradarbiavimo krizės sąlygomis pavyzdys. Ketvirtadienį kalbėjausi su savo kolega iš Japonijos Toshimitsu Motegi  ir padėkojau jam“, – sakė Estijos užsienio reikalų ministras Urmas Reinsalu.

„Avigan“ sukūrė Japonijos farmacijos bendrovė „Fujifilm Toyama Chemicals“ kaip vaistą nuo gripo. Estijoje prasidėjus koronaviruso protrūkiui, Taliną sudomino teorinė galimybė gydyti šiuo vaistu COVID-19 pacientus.

*****susije*****

Daugiau nei 80 šalių paprašė Japonijos atsiųsti „Avigan“ tyrimams ir eksperimentiniam gydymui. Tokijas sutiko nemokamai pasidalyti vaistu tarptautinio bendradarbiavimo tikslais. Estija savo ruožtu įsipareigojo pateikti Japonijai klinikinių tyrimų rezultatus, nurodė URM.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 05 10 13:54
Spausdinti