Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


VAKCINOS
ES laukia „konkretaus“ JAV plano dėl vakcinų patentų panaikinimo
BNS
Europos Komisija
Ch. Michel'is.

Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininkas Charles'as Michel'is pareiškė, kad Bendrija yra pasirengusi aptarti JAV pasiūlymą panaikinti vakcinų nuo COVID-19 patentinę apsaugą, kai tik paaiškės detalės.

„Esame pasirengę imtis šios temos, kai tik bus pateiktas konkretus pasiūlymas“, – sakė jis ES  lyderiams aptariant šį klausimą Portugalijos mieste Porte. 

Vis dėlto Ch. Michel'is įspėjo, kad Bendrija abejoja, ar ši idėja „artimiausiu metu būtų stebuklinga burtų lazdelė“. 

EVT pirmininkas pabrėžė, kad greičiausias sprendimas siekiant padidinti vakcinų tiekimą visame pasaulyje yra eksportas ir kad ES ragina „visus partnerius palengvinti dozių eksportą“. 

Ch. Michel'is apie tai kalbėjo antrąją ES viršūnių susitikimo dieną. Neformalios EVT metu, be kita ko, planuotas ES ir Indijos dvišalis susitikimas. Pastarosios pareigūnai šeštadienį  pranešė, kad per pastarąją parą mirė daugiau kaip 4 000 koronavirusu užsikrėtusių žmonių – daugiausiai per vieną dieną nuo COVID-19 pandemijos pradžios,

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pareiškė, kad patentų apsaugos panaikinimo klausimas šiuo metu nėra skubiausias. 

„Svarbiausia dabar yra gaminti daugiau ir didinti solidarumą“, – sakė jis. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 05 08 16:48
Spausdinti