Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


PANDEMIJA
ES gaus papildomus 20 mln. „Pfizer“ vakcinos dozių kovai su omikron atmainos plitimu
BNS
Scanpix
"Pfizer" vakcina.

ES narės per pirmuosius tris 2022 metų mėnesius gaus dar 20 mln. „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurtos vakcinos dozių, skirtų kovoti su greitai plintančiu koronaviruso omikron variantu, sekmadienį pranešė Europos Komisija (EK).

Pranešimas paskelbtas Europai ruošiantis naujai COVID-19 bangai, susijusiai su smarkiai mutavusiu ir lengvai perduodamu omikron variantu, kurio plitimą, kaip manoma, paskatins tai, kad per šventes žmonės susiburs kartu.

Daugelis šalių ima intensyvinti vakcinavimo kampanijas ir atnaujina kelionių bei kitus apribojimus, siekdamos sustabdyti infekcijų skaičių praėjus kelioms savaitėms po to, kai virusas pirmą kartą buvo aptiktas Pietų Afrikos Respublikoje.

ES valstybės narės gaus papildomus 5 mln. „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcinos dozių sausio mėnesį, 5 mln. – vasario mėnesį ir 10 mln. – kovą, sakoma EK pranešime.

„Šios dozės papildys jau suplanuotus 195 mln. šios vakcinos dozių, todėl bendras pristatymų skaičius pirmąjį ketvirtį sieks 215 mln. dozių.“

Masinė vakcinacija ir revakcinacija „dabar dar yra aktualesnės nei bet kada anksčiau“, atsižvelgiant į „numatomą greitą infekcijų skaičiaus didėjimą dėl omikron varianto“.

2022 metais ES iš viso turėtų gauti 650 mln. „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurtos dozių.

Prognozuojama, kad iki sausio vidurio omikron taps dominuojančia atmaina ES, kurios 67 proc. gyventojų yra visiškai paskiepyti.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 12 20 07:23
Spausdinti