Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KARANTINAS
Ekonomikos ministerija siūlo atnaujinti slidinėjimo, grožio centrų veiklą
BNS
Fotobankas
Liepkalnis.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija siūlo lengvinant karantiną visų pirma leisti veikti kalnų slidinėjimo ir grožio centrams bei kai kurioms ne maisto parduotuvėms.

Ministrė Aušrinė Armonaitė pranešė tokius pasiūlymus pateikusi Sveikatos apsaugos ministerijos pasiūlytam karantino ribojimų atlaisvinimo planui.

Ji pabrėžė, kad visų pirma ir kuo greičiau turi būti leista veikti lauko kalnų slidinėjimo centrams, kurių Lietuvoje yra šeši.

„Pagrindiniai reikalavimai būtų: paslaugos teikiamos tik su išankstine rezervacija, ribojamas klientų skaičius, slidinėjimo įranga nenuomojama, užtikrinti periodinę keltuvų dezinfekciją, saugūs atstumai tarp slidininkų“, – feisbuke pirmadienį rašė A. Armonaitė.

Anot jos, taip pat reikėtų svarstyti atnaujinti kirpimo ir manikiūro paslaugas, kai yra vienas klientas ir vienas paslaugos teikėjas, užtikrinant ne mažesnį kaip 10 kv. metrų patalpų plotą.

Taip pat A. Armonaitė siūlo leisti veikti parduotuvėms, turinčioms tiesioginį įėjimą iš lauko arba atskirą įėjimą užtikrinant klientų srautų valdymą.

Lietuvoje pastaruoju metu sumažėjus susirgimų koronavirusu skaičiui, Vyriausybė pradėjo svarstyti apie karantino atlaisvinimus. Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pirmadienį sakė, kad juos būtų galima svarstyti jau kitos savaitės Vyriausybės posėdyje, juos būtų siūloma peržiūrėti kas dvi savaites, atsižvelgiant į sergamumą.

Antrasis visuotinis karantinas Lietuvoje įvestas lapkričio pradžioje, jo režimas smarkiai sugriežtintas gruodžio viduryje.

Šiuo metu šalyje uždaryta daugelis parduotuvių, sporto ir laisvalaikio praleidimo vietų, apribotas žmonių judėjimas tarp savivaldybių ir susibūrimai tiek namuose, tiek viešose vietose. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 01 25 18:21
Spausdinti