Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KORONAVIRUSAS
Dvi apie 50 tūkst. reagentų siuntos – pakeliui į Lietuvą
BNS

Dvi koronavirusui tirti skirtų reagentų siuntos jau yra pakeliui į Lietuvą, šeštadienį BNS pranešė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovė.  

Pasak SAM Asmens sveikatos departamento direktorės, laikinai vykdančios  ministerijos kanclerio funkcijas Odetos Vitkūnienės, viena siunta jau yra Europoje, kita Europą pasieks per keletą valandų. Ji prognozuoja, kad šios siuntos „per dieną, dvi“ pasieks Lietuvą. 

„Visi mūsų partneriai, kurie gali padaryti žalią koridorių mūsų reagentams pasiekti Lietuvą, yra sustyguoti. Gal net šiąnakt pasieks“,– BNS šeštadienį sakė O. Vitkūnienė.  

Jos teigimu, reagentai užsakyti iš trijų tiekėjų Kinijoje, Jungtinėje Karalystėje ir Pietų Korėjoje.  

Anksčiau SAM skelbė, kad reagentai, reikalingi ėminiams dėl koronaviruso ištirti, dėl nenumatytų aplinkybių šiuo metu dar nepasiekė Lietuvos.   O. Vitkūnienės teigimu, yra užsakyta maždaug 50 tūkst. reagentų. 

SAM duomenimis, šeštadienio 12 val. iš viso Lietuvoje ištirta 1466 ėminių dėl įtariamo koronaviruso.

Patvirtintų COVID-19 atvejų yra 83. Kovo 20 dieną mirė pirmas COVID-19 užsikrėtęs žmogus – pagyvenusi moteris iš Ukmergės. Pirmoji gydyta nuo viruso moteris iš Šiaulių pasveiko. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 03 21 19:29
Spausdinti