Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


Dėl politinės krizės sparčiai pinga Brazilijos turtas
BNS
Presidentas Michelis Temeris (dešinėje) kalbasi su Gamybos Ministru Marcosu Pereira (AP nuotr.).

Dėl šalyje kilusios politinės krizės ketvirtadienį sparčiai pinga Brazilijos akcijos, obligacijos ir nacionalinė valiuta, praneša „Dow Jones“.

Prekyba Brazilijos realo ateities sandoriais buvo sustabdyta po to, kai sesijos pradžioje jų kainos krito 6 proc., rašo agentūra „Bloomberg“. Vietos žiniasklaida praneša, kad Brazilijos prezidentas Michelis Temeras yra susijęs su plataus masto korupcijos skandalu, dėl kurio ankstesniam valstybės vadovui buvo pareikšta apkalta. Be kita ko, jis kaltinamas buvusio deputato papirkimu ir prokuratūrai perduoti pokalbių apie atlygį už tylėjimą įrašai. Kai kurie parlamento atstovai reikalauja pareikšti M. Temerui apkaltą ir šalyje vyksta masinės protesto akcijos. Pats prezidentas visus kaltinimus neigia. Biržos indekso „Bovespa“ ateities sandorių kainos krito 10 procentų. Rekordiškai didėja 2021 metais išperkamų Brazilijos euroobligacijų pajamingumas.
Valstybinės naftos korporacijos „Petroleo Brasileiro“ („Petrobras“) akcijų kursas Frankfurto biržoje ryte krito daugiau kaip 19 proc. – labiausiai nuo 2008 metų
Valstybinės naftos korporacijos „Petroleo Brasileiro“ („Petrobras“) akcijų kursas Frankfurto biržoje ryte krito daugiau kaip 19 proc. – labiausiai nuo 2008 metų, tačiau antroje dienos pusėje kurso smukimo tempas sulėtėjo iki 8 procentų. Brazilijos realo kursas trečiadienio prekybos sesijos pabaigoje sudarė 3,1391 realo už JAV dolerį ir analitikai neatmeta galimybės, kad ketvirtadienį jis gali smukti iki 3,2 realo už JAV dolerį. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 05 18 20:03
Spausdinti