Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


VIEŠASIS SEKTORIUS
Daugėja pretendentų į valstybės tarnybą, bet apie 40 proc. konkursų baigiasi nesėkmingai
BNS
Fotobankas

Auga pretendentų skaičius į valstybės tarnautojų konkursus, bet apie 40 proc. konkursų baigiasi neatrinkus laimėtojo, teigia centralizuotą valstybės tarnautojų atranką organizuojantis Valstybės tarnybos departamentas.

Departamento pateikiamais duomenimis, per tris šių metų ketvirčius konkursuose į nevadovaujamąsias pareigas gauta 41,7 proc. daugiau prašymų nei pernai per tą patį laikotarpį.

Taip pat šiais metais iš valstybės ir savivaldybių įstaigų gauta beveik 30 proc. daugiau prašymų skelbti konkursus nei pernai tokiu pačiu laikotarpiu.

Valstybės tarnybos departamento direktorius Gediminas Miškinis sako, jog faktas, kad vis daugiau žmonių mato prasmę rinktis karjerą valstybės tarnyboje, yra džiuginantis.

„Visgi turime tam tikrą paradoksą. Nors pretendentų skaičius auga, konkursų, kurie baigiasi nesėkmingai, t. y., neatrinkus valstybės tarnautojo, dalis išlieka didelė – apie 40 procentų“, – pranešime cituojamas G. Miškinis.

Pasak pranešimo, per savaitę įstaigos Valstybės tarnybos departamentui vidutiniškai pateikia 84 prašymus skelbti konkursus bei pakaitinių tarnautojų atrankas.

Šiuo metu vidutinis pretendentų skaičius viename konkurse į nevadovaujamąsias pareigas yra 9,1, į padalinio vadovo – 7,7, į įstaigos vadovo 10,3.

Departamento vadovo teigimu, būna konkursų, kurie susilaukia itin didelio susidomėjimo. Pavyzdžiui, iš daugiau nei 2 tūkst. šiemet organizuotų konkursų į 241 buvo pateikta 20 ir daugiau prašymų. Pernai per visus metus tokių konkursų buvo kur kas mažiau – 108.

Šiais metais 223 konkursuose nebuvo nė vieno reikalavimus atitinkančio pretendento, o į 465 konkursus apskritai negauta nė vieno prašymo.

„Norinčiųjų dirbti valstybės tarnyboje kaip ir netrūksta, bet įstaigoms reikia labiau rūpintis pritraukimu bei formuoti patrauklų darbdavio įvaizdį, kad pretendentai ateitų būtent į jų konkursus“, – reziumuoja G. Miškinis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 11 05 10:03
Spausdinti